Έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στην οδό Ιπποκράτους, στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 22.45 το βράδυ.  Απο την ισχυρή έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο, ενώ έσπασαν οι  τζαμαρίες διπλανών καταστημάτων. Ζημιές υπέστησαν και σταθμευμένα οχήματα. 
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα άνδρα αγνώστων στοιχείων στις 22:20 στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο οποίος υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.
 
Ένας άνδρας , μιλώντας καλά τα ελληνικά,  όπως επισημαίνεται απο την εφημερίδα, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά. Το ίδιο τηλεφώνημα έγινε και σε ενημερωτική ιστοσελίδα
 
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο. 

Η περιοχή αποκλείσθηκε εγκαίρως από την αστυνομία και στις 22:50 σημειώθηκε η έκρηξη, εντός του χρονικού ορίου που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα ο άγνωστος άνδρας.

Έρευνα στον τόπο του συμβάντος πραγματοποιούν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Φωτογραφία: Infowar-Άρης Χατζηστεφάνου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.