Άρση της ασυλίας Λαγού ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισεμε ευρεία πλειοψηφία  η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα 658 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 25 ψήφισαν κατά, ενώ 10 απείχαν.

Η άρση της ασυλίας του Γ. Λαγού ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη φυλάκισή του, καθώς έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Το ερώτημα, που αναζητά απαντήσεις από τις ελληνικές αρχές είναι αν , όπως είχαν προαναγγείλει, έχουν εκδώσει έγκαιρα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Λαγού ή θα το πράξουν μετά την άρση της ασυλίας, με τον κίνδυνο να διαφύγει σε μια χώρα εκτός Ε.Ε. όπως η Νορβηγία  όπου σχεδίαζε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και να καθυστερήσει αρκετά την έκδοσή του. Εφόσον αυτό δεν συμβεί, οι Βελγικές διωκτικές αρχές θα πρέπει να τον συλλάβουν άμεσα και να αποφασίσουν την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να  διαφύγει της σύλληψης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.