Άλλη μια γυναικοκτονία- Φτάνει! Να μη συνηθίσουμε τη βία!

Μια ακόμη γυναικοκτονία,  η 16η το 2021 στη χώρα μας αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών τους μέχρι θανάτου και μετά την πήγε στο νοσοκομείο ισχυριζόμενος ότι… έπεσε από σκάλα.

Πολλαπλές κακώσεις, σε διάφορα σημεία του σώματος, έφερε το σώμα της 29χρονης την οποία ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο 31χρονοςσύζυγός της στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή. Ο ίδιος  ισχυρίστηκε  ότι έπεσε από τη σκάλα…

Όμως, τόσο λόγω της εικόνας του θύματος και της καταγγελίας των γονιών για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της,  η  ιατροδικαστική έκθεση έκρινε  πως τα τραύματα, η σύνθλιψη του ήπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα, αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Η  νεαρή, μητέρα τριών παιδιών, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ καθώς είχε προσβληθεί και από κορονοϊό, και υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία πριν καταλήξει χθες.

Στη συνέχεια ο 31χρονος,  εξαφανίστηκε. Το e-evros.gr αναφέρει σήμερα ότι ο άνδρας εντοπίστηκε το πρωί κοντά στο σπίτι του, συνελήφθη και οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης. Εις βάρος του αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η νεκροψία – νεκροτομή της σορού θα διενεργηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του πρωτοκόλλου ασφαλείας του νοσοκομείου για τις περιπτώσεις ασθενών Covid.

Η φεμινιστική συλλογικότητα «Sabbat» απευθύνει κάλεσμα διαμαρτυρίας για σήμερα, στις 9 μ.μ. έξω από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Κλαυθμώνος στην Αθήνα ζητώντας παράλληλα μέτρα για τις επιζούσες έμφυλης βίας.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας  έξω από  τη Γ.Γ. Ισότητας για τη νέα γυναικοκτονία

«Οι φωνές μας ακούγονται πιο δυνατά όταν είμαστε ζωντανές» τονίζει η «Sabbat – Burn the Rich Not the Witch» που καλεί συγκέντρωση σήμερα, στις 9 μ.μ. έξω από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην Κλαυθμώνος, για τη νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη.

«Συγκεντρωνομαστε βράδυ που τόσες θηλυκότητες μας έχουν μάθει να το φοβόμαστε. Συγκεντρωνομαστε για να ενώσουμε την οργή μας και να φωνάξουμε μέχρι να κλείσουν οι φωνές μας» σημειώνει η φεμινιστική συλλογικότητα.

Και καταδικάζει το γεγονός ότι «άλλη μια φωνή σίγησε, άλλη μια αδελφή μας δολοφονήθηκε από έναν άντρα που είχε τα κλειδιά του σπιτιού της. Ο γυναικοκτόνος στην Αλεξανδρούπολη ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 29χρονη αδερφή μας, τη μετέφερε στο νοσοκομείο λέγοντας πως «έπεσε από τη σκάλα» και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή».

Στην ανακοίνωση η συλλογικότητα υποστηρίζει μπορεί επίσημα να πρόκειται για τη16η γυναικοκτονία στη χώρα μας μέσα στο 2021, ωστόσο σύμφωνα με την καταγραφή του femicide.gr πρόκειται για την 27η.

«Η πατριαρχία μας δολοφονεί και το μόνο που έχουμε είναι η μία την άλλη και τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία» σημειώνει η «Sabbat» καταγγέλλοντας ότι «το κράτος έχει ευθύνη! Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για τις επιζωσες έμφυλης βίας: να ανοίξουν ξενώνες φιλοξενίας, ιατροδικαστικά κέντρα σε κάθε νομό, να υπάρξει οικονομική νομική και ψυχολογική υποστήριξη των επιζωσών. Καμία άλλη δολοφονημένη! Καμία λιγότερη» καταλήγει το κάλεσμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.