Άγρια καταστολή στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Με ξύλο, χημικά και αύρα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κινητοποίηση υπέρ του δίκαιου αιτήματος του  Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται σε απεργίας πείνας διεκδικώντας το δίκαιο αίτημα του για  αποφυλάκιση. αλλά και την κινητοποίηση για την κρατική αδράνεια στις πυρκαγιές .
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση υπό όρους, του επί 67 ημέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. 
Άγρια επίθεση υπέστη η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη.

Έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας διαδηλωτής κατεληξε στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματα των ΜΑΤ, ευτυχώς με όχι σοβαρα τραύματα. Η μία προσγαγωγή είναι δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, του Σωτήρη Λαπιέρη.

Στην πορεία και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης που επιμόνως, όπως και η δικηγόρος, επιδείκνυαν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες με τα ΜΑΤ να του απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες.

Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα από το σημείο των επεισοδίων δείχνουν διαδηλωτές να ξυλοκοπούνται άγρια από αστυνομικούς, ενώ επιθέσεις δέχτηκαν και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Μένουμε Ενεργοί-Υγεία -Συλλογικότητα- Αλληλεγγύη

Βίντεο από το Twitter που δείχνει τη στιγμή που η διαδήλωση διαλύεται από την αστυνομία, αφού πρώτα είχε περικυκλωθεί από τα πρώτα κιόλας άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.
Συλλήψεις, Χημικά, Ξύλο και Αύρες.
Στο Σύνταγμα ενώθηκαν δύο συγκεντρώσεις με πλήθος κόσμου. Η περιβαλλοντική συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες, και η έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερς ενώ προσήχθη αναίτια μεταξύ των άλλων πολιτών και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου!
Οι κινήσεις της αστυνομίας δεν αφορούν απλά την σημερινή συγκέντρωση. Αφορούν κάθε μικρή ή μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση. Ακριβώς γιατί δεν θέλουν ο κόσμος να αγωνίζεται, να αμφισβητεί, να αντιδρά σε όσα συμβαίνουν. Όμως δεν θα τους περάσει.
https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/videos/111737071886300
 
#Michailidis_Hungerstrike #syntagma

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.