΄Εφοδος αστυνομικών κατά υγειονομικών στον Ευαγγελισμό-«Μας θεωρούν ήρωες μόνο όταν δεν έχουμε φωνή»

Σε πολύμορφες παρεμβάσεις και σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» προχώρησαν σήμερα  7 Απρίλη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, Σωματεία Υγειονομικών και Εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Ένταση προκλήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση της ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών.

Μετά την παρέμβαση στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων γιατρών, νοσηλευτών και εν μέσω συνθημάτων των συγκεντρωμένων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και βγήκαν έξω από το προαύλιο του νοσοκομείου.

Επίταξη άνευ όρων όλου του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, περισσότερες κλίνες ΜΕΘ,   μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, καθώς και αποτελεσματικά και επαρκή μέτρα προστασίας είναι  τα αιτήματα των υγειονομικών.

Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» , απευθύνεται στους αστυνομικούς με ήρεμο ύφος και επιχειρηματα και  τους εξηγεί γιατί πρέπει να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο:

«Δεν καταλαβαίνουμε την παρουσία της Αστυνομίας. Πείτε στους επικεφαλής ότι εμείς ως εργαζόμενοι, ως υγειονομικοί, ως ήρωες που μας είπε ο Πρωθυπουργός, δε θέλουμε την Αστυνομία εδώ. Τη θέλουμε να πιάνετε τους παράνομους. Εδώ δε μας βοηθάτε.

Ειλικρινά σας το λέμε, η παρουσία σας δημιουργεί άσχημο κλίμα. Για άλλο πράγματα τη θέλουμε την αστυνομία, όχι να είναι μπροστά στα νοσοκομεία. Σας παρακαλούμε, σαν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης στους ήρωες, να αποχωρήσετε από την είσοδο του νοσοκομείου όμορφα και πολιτισμένα και να περιπολείτε στους δρόμους και να βρείτε αυτούς που κυκλοφορούν άσκοπα από την Κηφισιά στη Γλυφάδα για να πιουν τον καφέ τους.»

Την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, εναντίον γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου που διαμαρτύρονταν για την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, καταγγέλλει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση για την «πρωτοφανή αθλιότητα» κατ’ εντολήν του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

"Να απολογηθεί άμεσα ο κύριος Χρυσοχοΐδης για την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό".Δήλωση του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Π. Παπανικολάου στην κάμερα της σελίδας μας για την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τη δημόσια υγεία, τα αιτήματά των υγειονομικών και την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.#ΜένουμεΕνεργοί #όχι_άλλα_ψέματα #Covid19Solidarity #TaLemeMpalkoni

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Tuesday, 7 April 2020

«Βλέπουμε και γενικότερα τις τελευταίες ημέρες, ότι οι “ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες” που λέει ο κύριος πρωθυπουργός, θεωρούνται ήρωες μόνο όταν δεν έχουν φωνή, μόνο όταν είναι σκυμμένοι και φιμωμένοι» υπογραμμίζει ο γγ της ΟΕΝΓΕ, για να καταλήξει: «Όταν ορθώνουν το ανάστημά τους και λένε την αλήθεια για την κατάσταση στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ, προφανώς η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα, σταματάει να τους θεωρεί ήρωες και τους θεωρεί τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, είτε στέλνει την αστυνομία για να τους καταστείλει, ή επιστρατεύει τα πιο σάπια και θλιβερά έμμισθα παπαγαλάκια του».

7 Απρίλη, Ευαγγελισμός

Εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού και συμπαραστάτες διώχνουν την αστυνομία που προσπάθησε να εμποδίσει την κινητοποίηση για την πανελλαδική μέρα ξεσηκωμού για τη δημόσια Υγεία – 7 Απρίλη.

Posted by Εργατική Αλληλεγγύη on Tuesday, 7 April 2020

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.