Έντονο το πέρασμα της καταιγίδας στην Αττική- Πτώση δέντρων στους δρόμους στο Νέο Ηράκλειο

Έντονο είναι το πέρασμα της νέας κακοκαιρίας και από την Αττική καθώς από τα μεσάνυχτα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιάδες ενώ βροχές και καταιγίδες σαρώνουν από τις 6.00 το πρωί αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία .  Στο Νέο Ηράκλειο, έναν δήμο που φημίζεται για πολλά πεύκα και γενικώς δέντρα στους δρόμους και τις πλατείες του, πολλά από αυτά έπεσαν «θύματα» της σφοδρής κατιαιγίδας που συνοδευόταν με θυελλώδεις ανέμους, καταπλακώνοντας οχήματα.

Δέντρα έπεσαν ακόμα και στις ράγες της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή την ώρα οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να απομακρύνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον κορμό και να ομαλοποιηθούν και πάλι τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 125 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε διαφορές περιοχές όπως Νέο Ηράκλειο, Μαρούσι, Νέα Ιώνια, Λυκόβρυση, Χαλάνδρι, Νίκαια και Πειραιά.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.