Όλοι μας μπορεί να γίνουμε πρόσφυγες! (βίντεο). Του Ν. Παρμενόπουλου

Τα όσα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των  νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων είναι βέβαιο ότι έχουν αλλάξει τη ζωή τους  προς το χειρότερο. Είναι κατανοητή η δυσαρέσκειά τους για την ανεπάρκεια  της πολιτείας αλλά και της ΕΕ να δώσει κάποια λύση που θα ανακουφίσει την καθημερινότητά τους.Και είναι συγκινητικό ότι οι ίδιοι οι πολίτες αναλαμβάνουν  εθελοντικά να βοηθήσουν και να προσφέρουν από το υστέρημα τους στους  πρόσφυγες που ο πόλεμος τους ανάγκασε  να ξεριζωθούν από τον τόπο τους για να σωθούν.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι κατανοητές και αποδεκτές οι βίαιες  ρατσιστικές συμπεριφορές και απόψεις. Είναι απάνθρωπο να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε, όσο θυμωμένος κι αν είναι,  ότι πρέπει να βυθίσουμε τα δουλεμπορικά και να τους πνίξουμε στη θάλασσα ή να σπέρνουν οι πάσης φύσεως «καλοθελητές»,  το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.  Είναι οι ίδιοι που προφανώς δεν αντέχουν να βλέπουν τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που πνίγηκε, όχι επειδή συγκινούνται, αλλά επειδή τους χαλάει την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους ή θέλουν να πουλήσουν για «κακούς εισβολείς», που ήρθαν να «αλώσουν» τη χώρα μας.  Είναι οι ίδιοι ανόητοι που χαρακτηρίζουν τους πρόσφυγες “λιποτάκτες” και «δειλούς» επειδή δεν κάθονται να σκοτωθούν από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των αντιμαχόμενων πλευρών.

Σ΄ όλους αυτούς λοιπόν είναι “αφιερωμένο” ένα βίντεο, παραγωγής της οργάνωσης SAVE THE CHILDREN  που δείχνει ότι το θέμα της προσφυγιάς μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει και δικό μας θέμα. Η Ελλάδα εξ άλλου έχει πικρές εμπειρίες από πολέμους και προσφυγιά που δεν μπορούμε να ξεχνάμε.

Επειδή δεν γίνεται εδώ! Δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται!

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.