Χωρίς συμπαραστάτη του Δημότη ο Δήμος Λαμιέων. Του Γιάννη Στρωματιά

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ…
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΙΩΠΟΥΝ…
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘‘ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ’’ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ;;
Η ενιαία πλέον Δημοτική Αρχή (ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ και ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ) δεν έχει εκκινήσει ακόμη (5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της) την οφειλόμενη και υποχρεωτική, βάσει του Νόμου 3852/2010 (άρθρο 77 παρ. 3, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 4693/2019 και ισχύει), διαδικασία επιλογής του εξαιρετικού και ανεξάρτητου αυτού θεσμού, εφαρμόζοντας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, την παραδοσιακή και πεπατημένη δημαρχοκεντρική πολιτική με προεξάρχουσα την πολυπληθή και πληρέστατη εκτελεστική εξουσία. 
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας δεν ενδιαφέρονται, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, εφόσον δεν έχουν θέσει το ζήτημα αυτό τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να καθιερωθεί και στον Δήμο μας επιτέλους μετά από 10 σχεδόν χρόνια ο εξαιρετικός αυτός θεσμός, ο οποίος, παρόλο ότι είχε απαξιωθεί από μεγάλη μερίδα των Δήμων και ουσιαστικά είχε καταργηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, επαναφέρθηκε, πολιτικά και θεσμικά πολύ ορθά, από το σημερινό Υπουργείο και επικαιροποιήθηκε πρόσφατα με την υπ. αριθ. 1 εγκύκλιο του Υφυπουργού Εσωτερικών. 
Άλλωστε η Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εφαρμόζοντας ως Δημοτική Αρχή (2014-2019) ατυχώς την ίδια δημαρχοκεντρική πολιτική δεν επεδίωξε, ως θεσμικά και πολιτικά όφειλε, να συνεννοηθεί με τις τότε Παρατάξεις της μειοψηφίας και στην γενόμενη τότε σχετική διαδικασία να επιλεγεί κάποιο πρόσωπο ‘‘εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας’’ όπως επιτάσσει ο νόμος, για να στελεχώσει τον θεσμό αυτό αποδεικνύοντας κατά το μάλλον ή ήττον ότι δεν τον ήθελε, στερώντας τον από την υπηρεσία του ανώνυμου και ανυπεράσπιστου ενίοτε Δημότη αλλά και της Επιχείρησης, προκειμένου να επιδιώκει την επίλυση των νομίμων και δικαίων αιτημάτων του, όταν και αν αυτά προσκρούουν στην αναιτιολόγητη άρνηση ικανοποίησή τους από τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και να εντοπίζει πιθανές εστίες κακοδιοίκησης που θα έχουν εν τέλει ως αποτέλεσμα και αυτή ταύτη την προστασία και χρηστή λειτουργία των Δημοτικών Οργάνων.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού ‘‘ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ’’, σημερινός αντιδήμαρχος και επικεφαλής της υφιστάμενης, μετά τις δημοτικές εκλογές, Δημοτικής Παράταξης, στην οποία αυτονόητα, ως μη εκλεγείς, δεν συμμετέχω και η οποία συνεργάζεται πλέον πολιτικά και αυτοδιοικητικά με την παράταξη της πλειοψηφίας, αλλάζει την παλαιότερη θέση του, εφόσον δεν θέτει το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει, ως δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της τότε Δημοτικής Παράταξης της Π.Ε.Π.ΛΑ. που υποστήριζε μαζί μου αλλά και με άλλους τον θεσμό αυτό. Η τωρινή του θέση ενισχύει έμμεσα πλην σαφώς την εφαρμοζόμενη δημαρχοκεντρική πολιτική και ουσιαστικά, δια της πολιτικής και θεσμικής παραλείψεως, την υφιστάμενη μέχρι στιγμής τουλάχιστον έλλειψη του θεσμικού αυτού οργάνου και αυτό ανεξάρτητα από το ούτως ή άλλως έλλειμμα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αναγκαίου πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου ισότιμα ανάμεσα στις δύο συνεργαζόμενες παρατάξεις και τον εν γένει συμπληρωματικό και υποβοηθητικό της πλειοψηφίας υφιστάμενο χαρακτήρα της συνεργασίας αυτής.
Η προσπάθεια εκ μέρους μου, ως πρώην αυτοδιοικητικού και ενεργού δημότη αλλά και της ούτως ή άλλως πολιτικής και αυτοδιοικητικής νομιμοποίησης μου από το εκλογικό σώμα, ως οριακά επιλαχόντος, προς υπεράσπιση των θεμάτων Δήμου θα συνεχιστεί, όπως άλλωστε πράττω συστηματικά είτε θεσμικά είτε ως δημότης από το 2011 και εντεύθεν, μέχρι την οριστική ρύθμιση και του συγκεκριμένου θέματος.
Υ.Γ. 1 Σε περίπτωση που η παρούσα Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο προβεί στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και την καθιέρωσή του, όλα τα παραπάνω, που αφορούν το θέμα αυτό, δεν θα ισχύουν.
Υ.Γ.2 Είναι αυτονόητο ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά για να θέσω σχετική υποψηφιότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ
Α’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ‘‘ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ’’

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.