«Το στοίχημα των εκλογών της 6ης Μαΐου» της Χαράς Παρμενοπούλου*

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή  και ευθύνη που  θα είμαι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Ζούμε σε μια εποχή που η  κοινωνία είναι ισοπεδωμένη, που έχουμε δεχτεί ολομέτωπη επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου όλοι: οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, η νέα γενιά,  σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ιδιαίτερα δραματικές είναι οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας όπως τη βιώνουμε. Ζούμε σε  μια εποχή  κατά την οποία οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας , το μέλλον των παιδιών μας.

Γι  αυτό,  το στοίχημα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν είναι απλά να αυξήσουμε την εκλογική μας επιρροή, να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές όπως ήταν στις προηγούμενες εκλογές ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε μέσα στην κοινωνία.

Πιστεύω ότι σ’ αυτές τις εκλογές, όπως πολύ καλά αναδείχτηκε με το σύνθημα ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ, το στοίχημα είναι η  επόμενη μέρα των εκλογών, η 7η Μαΐου, να βρει την Αριστερά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Θα πρέπει να μην έχουν πλειοψηφία τα κόμματα του μνημονίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κι ο καθένας  μετά από το χώρο της Αριστεράς να αναλάβει τις ευθύνες του  απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει κάνει ενωτικές προτάσεις. Ο ίδιος είναι ένα ενωτικό εγχείρημα που πρέπει να συνεχιστεί, όχι μόνο γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία. Και όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς  θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να κάνουν το όραμα της ενότητας, πραγματικότητα.

Προχωρώντας προς τις εκλογές, το διάστημα είναι πολύ σύντομο. Θα πρέπει λοιπόν, να δώσουμε  με επιτυχία την ιδεολογική μάχη ώστε να μην χαρίσουμε την οργή του κόσμου στην ακροδεξιά ή σε ανώδυνες διαχειριστικές λύσεις στα πλαίσια του συστήματος.  Θα πρέπει να υπάρξουν  τέτοια αποτελέσματα που θα σηματοδοτήσουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ  των πολιτικών συσχετισμών ώστε ο λαός που  αντιστάθηκε, ο λαός που βγήκε στις πλατείες και στους δρόμους, ο λαός που δεν αντέχει άλλο και προσβλέπει σ΄ εμάς να  μπορέσει να έχει ελπίδα για το μέλλον. Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις , το απεχθές χρέος. Ο κυρίαρχος λαός την επόμενη των εκλογών να επιβάλει μια εναλλακτική διακυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του και θα δώσει προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες.

Σ’ αυτή τη διαδικασία στο λίγο χρόνο που απομένει θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.  Εύχομαι καλή δύναμη στους συνυποψήφιους  μου και ζητώ την βοήθεια όλων ώστε η φωνή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να φτάσει παντού, σε κάθε πολίτη, όχι μόνο στους αριστερούς και στους φίλους μας. Αυτή τη φορά πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους όσους αποδεσμεύονται από τις κυρίαρχες πολιτικές του δικομματισμού, έχουν οργή μέσα τους , θέλουν να την εκφράσουν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.

 * Ομιλία της Χαράς Παρμενοπόύλου υποψήφιας βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ. Μέτωπο  στο Νομό Φθιώτιδας κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.