Ο «Πηλέας» μπροστά στο αδιανόητο. Του Κώστα Ευθυμίου

Για 2ο συνεχόμενο Σάββατο η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμου στο Κοινοτικό Κατάστημα θα μείνει σκοτεινή, κρύα και άδεια. Εδώ και δύο εβδομάδες τώρα έχει συμβεί το αδιανόητο…ο πρόεδρος της Κοινότητας θαρρώντας πως έχει απόλυτη εξουσία, άλλαξε τις κλειδαριές για να μην επιτρέψει στα μέλη του “Πηλέα” να έχουν πρόσβαση στο χώρο των εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Ένας μόνο άνθρωπος, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, παραβιάζοντας τα όρια του θεσμικού του ρόλου βάλθηκε να καταστρέψει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Ξεκίνησε στέλνοντας τελεσίγραφα του τύπου “να παραδώσετε την αίθουσα εντός 10 ημερών” και συνέχισε με αυθαίρετη αλλαγή κλειδαριάς, χωρίς καμία άδεια γι’ αυτό, απ’ την υπεύθυνη του Δήμου Μακρακώμης για τον Πολιτισμό κ. Ρήγα, πράξη που σημαίνει ουσιαστικά την απαγόρευση της λειτουργίας του “Πηλέα”.

Αρνείται επίμονα το αίτημα των συγχωριανών για σύγκληση Λαϊκής Συνέλευσης με θέμα τη χρήση της αίθουσας του Κοινοτικού Καταστήματος, αγνοώντας ακόμα και τη βούληση του Δημάρχου κ. Χαντζή, να λυθεί το ζήτημα με το βέλτιστο δημοκρατικό τρόπο. Έτσι ήδη για 2 εβδομάδες οι εκδηλώσεις του “Πηλέα” έχουν απαγορευτεί…Η Βιβλιοθήκη και τα βιβλία του “Πηλέα”, τα περισσότερα απ’ τα οποία είναι ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων, βρίσκονται φυλακισμένα, σε μια ιδιότυπη φυλακή, γιατί έτσι αποφάσισε ένας.

Ο “Πηλέας” ζητάει τη συμπαράσταση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και όλων των συμπολιτών που πιστεύουν ότι ο Πολιτισμός πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού και όχι να διώκεται, ότι η υπεράσπιση του Πολιτισμού και της Συλλογικότητας είναι στην ουσία υπεράσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας. Τα μέλη του “Πηλέα” καλούμε τους συμπολίτες μας να συστρατευτούν στην κοινή προσπάθεια να μην επιτρέψουμε στον αυταρχισμό και στο σκοταδισμό, να μας οδηγήσουν σε βορβορώδεις εποχές του απώτατου παρελθόντος.

Αναδημοσίευση ανάρτησης του Κώστα Ευθυμίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την Παρασκευή 29/11 θα εξετασθεί το θέμα της αίθουσας στο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Μακρακώμης

Δείτε ακόμη

Έκκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμου «Ο Πηλέας» να μην εκδιωχθεί από το «στέκι» του

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.