Ο μύθος του Σίσσυφου και η νίκη της Αριστεράς. Του Παληοτάκη

Τώρα που η Αριστερά – μετά από τόσα χρόνια αναμονής – βγαίνει πρώτο κόμμα και φαίνεται να σχηματίζει Κυβέρνηση, θα θέλαμε να θυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ το μύθο του Σίσσυφου.

 Η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη. Δεν μπορούμε και ούτε έχουμε καμιά διάθεση να το κρύψουμε. Απλά, η ηλικία και η εμπειρία μας, μας σπρώχνει σε μια συμβουλή: να έχουμε κατά νου το μύθο του Σίσσυφου, που τόσο τυραννούσε την κατά τα άλλα αισιόδοξη ψυχή του Λεωνίδα του Κύρκου. Προσοχή, λοιπόν, στην κορυφή. Γιατί το έργο που αναλαμβάνουμε με αυτή τη δημοκρατική κατάκτηση είναι πολύ βαρύ. Θέλει πρόγραμμα, περίσκεψη και γερές πλάτες, για να μην ξανακυλήσει ο βράχος των ευθυνών και μας πλακώσει.

 

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο και επικίνδυνο δρόμο που επιλέξαμε και επιτυχώς αναλάβαμε. Άλλωστε, οι ικανοί και οι δυνατοί, οι πραγματικά μεγάλοι στις δυσκολίες αναδεικνύονται κάνοντας δυνατά τα αδύνατα. Και, μην ξεχνάτε, η πιο δύσκολη αναμέτρηση είναι αυτή με τον ίδιο μας τον εαυτό, με αυτά που θέλουμε και αυτά που μπορούμε, στην αναζήτηση των ονείρων και των ιδανικών μας, στο χτίσιμο ενός κόσμου καλύτερου, για τον οποίο χρόνια παλεύουμε … και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, όσο υψηλά κι αν είναι τα εμπόδια.

Πορευόμαστε με όπλα μας το όνειρο και την ελπίδα, αλλά πατώντας γερά στο έδαφος της πραγματικότητας.

Παληοτάκης

blog των Λαμπράκηδων 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.