Λέμε και πάλι «ΟΧΙ» και…ελπίζουμε. Του Παληοτάκη

Το blog των Λαμπράκηδων -και προσωπικά ο Παληοτάκης- δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στις 5 Ιουλίου 2015.

Καλούν και όλους τους εναπομείναντες Λαμπράκηδες – Λαμπράκηδες στο μυαλό και στην ψυχή τους– να τιμήσουν και να δικαιώσουν – έστω κατ’ ελάχιστον – τους αγώνες που κι εκείνοι έδωσαν στη νιότη τους λέγοντας ΟΧΙ στην υποταγή, στον εξανδραποδισμό, στις ωμές παρεμβάσεις που, στα δικά τους χρόνια της νιότης, ασκούνταν στη λειτουργία του κράτους και στους αγώνες τους κοινωνικούς.

Ίσως τα χρόνια εκείνα του ’60 να ήταν πιο ορατός ο εχθρός και ο πόλεμος ενάντια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα να φαινόταν πως έφερνε αποτελέσματα.

Σήμερα, είναι πολλά τα κέντρα:
– που πολεμούν ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
-που καταστρατηγούν τις κατακτημένες ελευθερίες και τα δικαιώματα,
-που θέλουν να μας οδηγήσουν σε μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που δεν αντιμετωπίζεται με βόμβες και ερπύστριες. Κι ίσως γι’ αυτό να είναι πιο δύσκολο να γίνει αντιληπτός, και άρα να κατατροπωθεί από τις κοινωνικές δυνάμεις.

Ψηφίζουμε, λοιπόν, ΟΧΙ στον κίνδυνο υποταγής, στον κίνδυνο διολίσθησης σε καθεστώς ανελευθερίας, στον κίνδυνο ολοκληρωτικής παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, στον κίνδυνο να επωαστεί και πάλι το αυγό του φιδιού που λέγεται φασισμός.

Προστάτες κυρίαρχους, αφεντικά στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας δεν χρειαζόμαστε. Έχουμε τις δυνάμεις – ηθικές και υλικές – να ξαναπάρουμε τη ζωή μας, την οικονομία μας, τη διοίκηση και τη διαχείριση του κράτους μας στα χέρια μας.

Ας μη χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Κι ας μην αποδειχτεί ότι χάσαμε την πρώτη δυνατότητα που δόθηκε στη Αριστερά να αποδείξει ότι μπορούμε να της εμπιστευτούμε τις ελπίδες και τα οράματά μας, αυτά για τα οποία χρόνια αγωνιζόμασταν. Και κυρίως, ας μην γίνει η αριστερή αυτή διακυβέρνηση η τελευταία ευκαιρία της Αριστεράς και να μην οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία των κινημάτων των λαών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.