Κικίλιας: Δημοφιλέστερος αλλά… άφαντος. Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

Παραλείποντας το γεγονός ότι διεξάγονται δημοσκοπήσεις την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια τρομερή υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας,, είναι γεγονός ότι τα ευρήματα παρουσιάζουν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της opinion poll, που εμφανίζει τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ως δημοφιλέστερο υπουργό της κυβέρνησης με ποσοστό 61%. Θα έμοιαζε αρκετά ορθολογικό, σε μια περίοδο έντονης κρίσης, η κοινή γνώμη να επικροτεί τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και να εκφραζόταν θετικά για τον Υπουργό Υγείας. Θα ήταν, αν αυτός δεν ήταν άφαντος από το κατεξοχήν θέμα της αντιμετώπισης και το ΕΣΥ απογυμνωμένο και παντελώς απροετοίμαστο για τη μάχη του δίνει. 

Ο Βασίλης Κικίλιας είναι ο Υπουργός Υγείας που τοποθέτησε ως Πρόεδρο στον αρμόδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας οργανισμό, τον ΕΟΔΥ, τον στενό του φίλο και γνωστό κοσμικό Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος δεν είναι καν γιατρός. Μάλιστα μέχρι σήμερα εμφανίστηκε μόλις μια φορά πριν την κρίση για να καθησυχάσει την κοινή γνώμη ότι ο κοροναϊός είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα που δεν απειλεί την Ελλάδα (!) και εν μέσω της επιδημίας για να δείξει τη σύζυγό του να τηγανίζει αυγά…

Ο ίδιος ο υπουργός Β. Κικίλιας αρχικά καθησύχαζε για την επιδημία, στη συνέχεια, στις 24 Φεβρουαρίου, ισχυριζόταν ότι η χώρα είναι θωρακισμένη και δεν χρειάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων. Την επόμενη μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την υπογραφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με έκτακτα μέτρα για την πανδημία, αδειάζοντας τον αρμόδιο Υπουργό. Από την ώρα που ξεκίνησε η έξαρση  την ενημέρωση του κοινού έχουν αναλάβει ο Σωτήρης Τσίόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, όμως ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, πλην μιας ημέρας, παραμένει εξαφανισμένος. Μάλιστα, εδώ και αρκετές μέρες τοποθετήσεις εκ μέρους του Υπουργείου κάνει μονίμως ο υφυπουργός Βασιλης Κοντοζαμάνης ενώ ο Υπουργός είναι μονίμως σε …περιοδείες.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται από την αρχή της κρίσης σε δυσμένεια εξαιτίας των χειρισμών του και της ανύπαρκτης προετοιμασίας, αφού στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής δεν υπάρχουν ούτε μάσκες. Όμως αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση και το μιντιακό της μηχανισμό να χτίζουν το «succes story» του χειρισμού της πανδημίας και μοιραία να …τονώνουν και το προφίλ του Κικίλια, εφόσον παραμένει στη θέση του Υπουργού Υγείας. Είναι από τις στρεβλώσεις της υπερβολικής επικοινωνιακής διαχείρισης.

Δημοφιλέστερος αλλά… άφαντος.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.