Η Ανατροπή, το κοριτσάκι μας… Του Θ. Μαρουλιάδη

Το πρώτο. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ο ορισμός της κακής διακυβέρνησης. Κακής και με ακροδεξιό πρόσημο. Ποδοπατά την αξιοπρέπεια των πολλών καλών ανθρώπων, θέλει να τσακίσει ό,τι και όποιον δεν δηλώνει την υποταγή του και φαντασιώνεται πέτρινα χρόνια για την Αριστερά και το κίνημα των Αντιστάσεων. Όσοι πίστευαν ότι ο Σαμαράς θα ήταν κάτι σαν τον… Καραμανλή, διαψεύστηκαν. Η κουλτούρα και η μενταλιτέ του Σαμαρά είναι παρόμοιες με αυτές ενός τριτοκοσμικού δικτάτορα και αυτό φαίνεται και από τα μούτρα του και από τους συνεργάτες του. Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον αυταρχισμό του, αλλά και με τη λεηλασία, που τη βλέπεις στα μάτια του, με το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου που ετοιμάζουν φίλοι και κουμπάροι της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι λογικό, φασισμός και νεοφιλελευθερισμός είναι αδέλφια και ο Σαμαράς τα φιλοξενεί στη μεγάλη σάλα του Μεγάρου Μαξίμου.

Το δεύτερο. Όσοι συνεργάζονται με την κυβέρνηση Σαμαρά είναι ή γίνονται το ίδιο πράγμα με αυτήν. Είναι ή γίνονται εξαρτήματα μίας κακής διακυβέρνησης με ακροδεξιό πρόσημο. Λένε ότι «σώζουν» την Ελλάδα, ότι με την επιλογή τους, να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, κρατούν τη χώρα στο ευρώ, κρατούν τη χώρα στην… Ευρώπη. Αυτά που λένε, ο Ευάγγελος και ο Φανούριος, δεν βγάζουν απολύτως κανένα νόημα. Αν πήγαιναν να παρουσιαστούν και έλεγαν αυτά τα πράγματα τότε είναι σίγουρο ότι ο ψυχίατρος θα τους έδινε Ι5 απευθείας, χωρίς αναβολή. Όχι, δεν είναι παλαβοί, λαμόγια είναι. Για τον, εκατομμυριούχο, Ευάγγελο, τα πράγματα είναι γνωστά. Για να μείνει έξω από τη φυλακή έκανε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Για το Φανούριο, προφανώς και κάτι παίζει και πιστεύω πως στα πολύ κοντά θα σκάσει το πράγμα. Θα με πεις, τι μας νοιάζει… Θα σε πω πως πρέπει να μας νοιάζει, γιατί η αλητεία τους δεν έχει όρια και η πολιτική είναι ένα άγριο πράγμα.

Το τρίτο. Η Αριστερά και το κίνημα των Αντιστάσεων τώρα πρέπει να τα δώσουν όλα. Προφανώς υπάρχει και αύριο. Προφανώς θα υπάρξουν πολλές ήττες πριν από την πρώτη νίκη. Προφανώς θα γίνουν βήματα προς τα πίσω. Όμως ακόμα και η παραμικρή υποψία κάποιου συμβιβασμού με τη σημερινή κατάσταση θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα. Και αυτό γιατί, κακώς για τα δικά μου γούστα, οι πολλοί καλοί άνθρωποι περιμένουν κάτι από την Αριστερά και το κίνημα των Αντιστάσεων. Δεν ξέρω τι ακριβώς περιμένουν, δεν ξέρω αν πίσω από αυτή την προσμονή κρύβουν την υπομονή τους και τους σηκωμένους ώμους τους απέναντι σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις. Προφανώς η Αριστερά και το κίνημα των Αντιστάσεων θα πρέπει να ρωτάνε αν έχουν πάρει το σωστό δρόμο, να ακούνε ακόμα και αυτούς που τώρα σκέφτονται τι θα πουν. Όμως τώρα πρέπει να ανέβουν στα κάγκελα, να πάρουν θέση μάχης.

Το τέταρτο. Η καλή διακυβέρνηση ξεκινάει από τώρα, όχι μετά από κάποιες εκλογές. Η καλή διακυβέρνηση είναι ήδη στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στο αντικατοχικό κίνημα στις Σκουριές, στα δίκτυα αλληλεγγύης, στην εναλλακτική ενημέρωση, στις συλλογικές κουζίνες, στις γειτονιές που ο κόσμος βοηθάει όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα πρέπει να πάει και αλλού και την επόμενη φορά να μην σκεφτούμε στη δουλειά το πότε θα πληρωθούμε, αλλά το πώς θα πάρουμε εμείς τη δουλειά. Να σκεφτούμε το πώς, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει ένα μεγάλο κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η καλή διακυβέρνηση θα ξεκινήσει όταν μαζευτούμε και συζητήσουμε για το δημόσιο χώρο. Και καρντάση να είσαι αισιόδοξος, γιατί η καλή διακυβέρνηση δεν είναι δουλειά των ειδικών. Άλλωστε, η μεγάλη Ανατροπή, το κοριτσάκι μας, κλοτσάει γερά μέσα στην κοιλιά της μαμάς της. Των μαμάδων της. Η Οργή και η Αγάπη μπαίνουν στον ένατο μήνα.  

Στις 20 Φλεβάρη όλες/όλοι στο δρόμο.

http://www.alterthess.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.