Εν όψει των Δημοτικών εκλογών. Του Γιάννη Στρωματιά

Η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Λαμιέων καλά κρατεί…. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής έχει εισάγει απολύτως νέα και πρωτόγνωρα δεδομένα, τα οποία είναι φυσικό να επηρεάζουν και τα δημοτικά δρώμενα στον Δήμο μας. 
Το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, παρ’ όλες τις ενστάσεις, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό και δίκαιο, εφόσον καθένας συνδυασμός λαμβάνει ότι του αναλογεί….
Άλλωστε η, μέχρι τις εκλογές του 2014, υπερενισχυμένη αναλογική οδηγούσε σε «φλύαρες» και πολυμελείς πλειοψηφίες και στερούσε τις μικρές Δημοτικές Παρατάξεις από μία περισσότερο χρήσιμη για τον Δήμο αντιπολίτευση…..
Είναι πλέον απολύτως απαραίτητο να υπάρξουν συνεργασίες και συναινέσεις όχι μόνο μετεκλογικά, όπως πλέον είναι αναγκαίο, αλλά κυρίως προεκλογικά, ούτως ώστε να συνδιαμορφωθούν προγράμματα, που να έχουν θετικό πρόσημο για τον Δημότη ………..
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η προσωπική μου συμβολή δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στις παραπάνω παραδοχές…..
Είναι αυτονόητο ότι συμμετέχω στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις και θεωρώ ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αποσαφηνιστεί πλήρως η οριστική διάταξη των εκλογικών συνδυασμών…….
Θεωρώ ότι η νέα Δημοτική περίοδος θα πρέπει να σηματοδοτήσει την προοπτική αλλαγής και προώθησης κάποιων ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο, όπως: 
α. Η αλλαγή του τρόπου διοίκησης σύμφωνα και με το πνεύμα του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», ήτοι όσον αφορά τα αρνητικά στοιχεία του Δημαρχοκεντρικού συστήματος με την μη λειτουργία των επιτροπών, πλην των υποχρεωτικών(οικονομικής και ποιότητας ζωής), την απουσία δημοτικών συμβούλων λόγω εξασφαλισμένης πλειοψηφίας και αδύναμης αντιπολίτευσης, την μη καθιέρωση του σπουδαίου θεσμού του Συμπαράστατη του Δημότη για δύο Δημοτικές περιόδους με ευθύνη κυρίως της πλειοψηφίας,και την υστέρηση ουσιαστικής διαβούλευσης με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων.
β. Η ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας με την αλλαγή της όψης του κέντρου της Πόλης,το κυκλοφοριακό, την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την μη κατάληψη κοινοχρήστων χωρών, την πιο αποτελεσματική παρέμβαση για την βελτίωση της κατάστασης στην πλατεία Πάρκου, αλλά και την περισσότερο ορθολογική και αναλογική συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών υποδομών.
γ. Η πιο δυναμική παρέμβαση στην πολιτεία για το δίκαιο αίτημα όλων των φορέων της Πόλης που αφορά στην καθιέρωση πανεπιστημιακού ιδρύματος..
δ. Η όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη παρέμβαση στις κοινωνικές δομές και στην στήριξη των αδύναμων δημοτών μας με την αντίστοιχη περιστολή των δαπανών για εποχιακές εκδηλώσεις.
ε. Η ανάδειξη του Δήμου Λαμιέων σε ιστορικό, πολιτιστικό αλλά και εμπορικό Κέντρο σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα που προσδίδει η θέση του και η σημαντική ιστορία και παράδοση του. 
Όπως είναι φυσικό υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα τα οποία πρέπει να τύχουν της προσοχής και μελέτης των υποψηφίων συνδυασμών. 
Στην βάση λοιπόν των παραπάνω παραδοχών και σε συνάρτηση και με την παλαιότερη θεσμική διαδρομή μου, θα προσπαθήσω να συμβάλλω στην διαμόρφωση της νέας Δημοτικής περιόδου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ 
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ  

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.