Εκλογική συνεργασία αντιμνημονιακής Αριστεράς: Αγωνιστικός πόλος απέναντι στις αντικοινωνικές πολιτικές.Του Δημ. Στρατούλη

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εργάζεται, ώστε οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς να συμπαραταχθούν και να απευθυνθούν για συνεργασία στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στις εκλογές, και στις δυνάμεις της αντιμνημονιακής κοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), στη βάση ενός κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος για τα άμεσα προβλήματα του λαού, διατηρώντας την οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική αυτοτέλειά τους.

Τα λαϊκά στρώματα κινδυνεύουν από το κρύο, την πείνα και τις αρρώστιες λόγω εκτόξευσης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας καθώς και της διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με επιδοτήσεις ελεημοσύνης τα καταδικάζει στη φτώχεια, για να συντηρήσει την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιαίτερα των ομίλων ενέργειας. Εφαρμόζει με αυταρχισμό μία σκληρή αντικοινωνική πολιτική καταστροφική για το λαό, χωρίς να δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματά του. Επομένως, η ΝΔ πρέπει να αποδοκιμαστεί εκλογικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί επί της ουσίας την κυβερνητική πολιτική. Δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση πλειοψηφικού λαϊκού ρεύματος ανατροπής της με τους αγώνες και την ψήφο του λαού. Ως κυβέρνηση ψήφισε μνημονιακούς αντιλαϊκούς νόμους, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει απαρέγκλιτα. Εξακολουθεί να υποστηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές, δεν προβάλλει μία εναλλακτική πολιτική. Η ψήφος σε αυτόν, στη λογική του μικρότερου κακού, επικυρώνει τη συνέχιση των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
Το ΠΑΣΟΚ στήριξε ως κυβέρνηση και ως «αντιπολίτευση» όλα τα μνημόνια. Ουσιαστικά, αποδέχεται τα πλαίσια πολιτικών των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το υπάρχον πολιτικό κενό άσκησης πραγματικής αντιπολίτευσης και προβολής εναλλακτικής πρότασης μπορεί να καλυφτεί από τις δυνάμεις της αντιμνημονιακής Αριστεράς, εάν συνεργαστούν στους κοινωνικούς αγώνες αλλά και στις εκλογές.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εργάζεται, ώστε οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς να συμπαραταχθούν και να απευθυνθούν για συνεργασία στους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στις εκλογές, και στις δυνάμεις της αντιμνημονιακής κοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), στη βάση ενός κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος για τα άμεσα προβλήματα του λαού, διατηρώντας την οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική αυτοτέλειά τους. Υπάρχουν θετικά παραδείγματα συγκρότησης αριστερών κινηματικών και εκλογικών συνεργασιών στη Γαλλία και στη Λατινική Αμερική, με πολύ καλά εκλογικά αποτελέσματα. Αλλά και το αρνητικό παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι πολυδιασπασμένες αριστερές δυνάμεις ηττήθηκαν και αναδείχθηκε ακροδεξιά κυβέρνηση.

Μία τέτοια εκλογική συνεργασία της Αριστεράς στη χώρα μας θα αποτελέσει μετεκλογικά έναν αγωνιστικό αντιπολιτευτικό πόλο απέναντι στις αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποια κυβέρνηση και εάν εφαρμόζονται. Θα είναι πραγματικά χρήσιμη για το λαό και τη νεολαία, στήριγμα και αποκούμπι τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μία τέτοια εκλογική συνεργασία με όλες τις αριστερές δυνάμεις ή, εάν κάποιες αρνηθούν, με όσες ανταποκριθούν στο ενωτικό κάλεσμα.

Δημήτρης Στρατούλης
Γραμματέας
ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.