Είναι μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Είναι ένα έγκλημα. ΩΣ ΕΔΩ! Του Θωμά Σίδερη

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ  ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟς ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 3-3-2023 ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Είναι μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Είναι ένα έγκλημα. Είναι η τραγική επανάληψη του δυστυχήματος του Δοξαρά,  περίπου στην ίδια περιοχή, μισό αιώνα πριν,στην καρδιά της χούντας.

Είναι ένας ρημαγμένος,ξεπουλημένος στην κυριολεξία σιδηρόδρομος, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Αλλά δεν είναι μόνο ο σιδηρόδρομος. Είναι όλες οι επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος , όλα τα δημόσια έργα που με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες, έχουν παραδώσει σε ιδιώτες, θυσιάζοντας τα πάντα,τη ζωή των παιδιών μας, τη ζωή τη δική μας, τη ζωή των επόμενων γενιών. Έχουν ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία μας. Έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Έχουν δώσει ασύλληπτες αναθέσεις,χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Ετοιμάζονταν να κάνουν σήμερα φιέστες πάνω σε ένα μη λειτουργικό σύστημα τηλεδιοίκησης. Δεν είναι μόνο η ΕΡΓΟΣΕ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑκλπ. Είναι το σύνολο του δημόσιου πλούτου. Σήμερα,βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια τραγωδία. Αλλά,δε γίνεται πάντα εκ των υστέρων να αναμετριόμαστε με τις τραγωδίες. Δεν γίνεται.Ως εδώ και μη παρέκει λοιπόν. Κι αν δεν μας ακούει κανένας, ας ουρλιάξουμε:  ΩΣ ΕΔΩ.

Είναι τα μηνύματα που δεν παρέλαβαν ποτέ τα σκοτωμένα παιδιά των Τεμπών. «Κορίτσι μου, πάρε με τηλέφωνο όταν φτάσεις». «Μπαμπά μου, κλείνω τώρα, είμαι λίγο έξω από τη Λάρισα». Είναι η οργανωμένη επίθεση των επιχορηγημένων από τη λίστα Πέτσα μέσων ενημέρωσης που θέλουν apriori να φορτώσουν σε έναν άνθρωπο την ευθύνη, απαλλάσσοντας από κάθε ίχνος ευθύνης την κυβέρνηση και, ιδίως,τον πρωθυπουργό.

Μέλημά τους δεν είναι η απόδοση ευθυνών, δεν είναι καν η διερεύνηση των αιτιών, αποκλειστικό μέλημά τους είναι να μην έχει κανένα κόστος το δυστύχημα των Τεμπών με τον πρωθυπουργό. Οι δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης που επιχορηγήθηκαν από τη λίστα Πέτσα και αποτελούν τη φωνή του πρωθυπουργού, ήδη παραδίδουν μαθήματα διαχείρισης της κρίσης και πώς θα αποποιηθεί κάθε ευθύνη ο ίδιος.

Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που παίζει σήμερα την τελευταία παρτίδα του προκειμένου να μας πείσουν ότι δεν ήταν έγκλημα, ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη, ότι ήταν απλώς ένα στιγμιαίο λάθος κάποιου ή κάποιων ανθρώπων που θα τιμωρηθούν.

Είναι οι άνθρωποι που μας οδήγησαν σε ένα συλλογικό πένθος, σε έναν συλλογικό θρήνο, σε μία εθνική τραγωδία, ξεπουλώντας τα πάντα και κερδίζοντας από τα πάντα,είναι οι άνθρωποι που απεχθάνονται κάθε έννοια δημόσιου αγαθού και,ταυτόχρονα, απομυζούν και βυζαίνουν από τους δημόσιους πόρους της χώρας μας….

Θωμάς Σίδερης

Δημοσιογράφος-Σκηνοθέτης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.