Για τη συνεργασία στο Δήμο Λαμιέων. Του Γιάννη Στρωματιά

Τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και την αυτοδιοικητική συνεργασία της Παράταξης μας «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» με την Πλειοψηφούσα , θα πρέπει να επισημανθούν και τα παρακάτω, όσον αφορά τα  πρώτα και ενδεικτικά παραγόμενα αποτελέσματα……. 
Η αντιδημαρχία του Παν. Στασινού (επικεφαλής της Παράταξής μας) εμφανίζει κατ’ αρχήν θετικό πρόσημο, λαμβανομένων όμως υπόψη και των «πενιχρών» αρμοδιοτήτων της,σε σχέση με τις άλλες, αφού η υγεία και η πρόνοια, ως γνωστόν, ουσιαστικά είναι κεντρική αρμοδιότητα και μόνο επιβοηθητικά ο Δήμος είναι δυνατόν να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους δημότες μας….
                                                                               
Η πολιτική και ουσιαστική συνεργασία όμως όσον αφορά τα μείζονα θέματα του Δήμου μας, όπως μέχρι σήμερα έχει διαφανεί, είναι μάλλον ανύπαρκτη, αφού ελάχιστα από τα όσα η παράταξη μας προεκλογικά και όχι μόνο διακήρυξε και για τα οποία ψηφίστηκε (έστω και με πολύ μικρό ποσοστό) έχουν εξαγγελθεί η δρομολογηθεί…
Με την επιφύλαξη ότι είναι σχετικά νωρίς και έτσι μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν, μέχρι στιγμής η δομή της πολιτικής του Δήμου είναι μάλλον Δημαρχοκεντρική, εφάμιλλη των προηγούμενων και μη έχουσα σχέση με την δική μας εξαγγελθείσα προεκλογικά αλλά και υποστηριχθείσα όλα τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως τα τελευταία, στα πλαίσια της ΠΕΠΛΑ.
Στον βαθμό που συνεχιστεί η ίδια πολιτική της νέας Δημοτικής αρχής, είναι βέβαιο ότι η αυτοδιοικητική συνεργασία των δύο Παρατάξεων τίθεται πολιτικά σε αμφισβήτηση, τουλάχιστον όσον αφορά την δική μας Παράταξη και την προοπτική της…..
Υ. Γ. είναι αυτονόητο ότι σε ένα μικρό σχόλιο δεν είναι δυνατόν να εξειδικευτεί σε τι ακριβώς συνίσταται ο χαρακτήρας του δημαρχοκεντρικού συστήματος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ      
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ                                     
Α’ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.