Αλ. Τσίπρας: Δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πίστεψε ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον.Χάρη στη δική του επιμονή κάναμε το όραμα πράξη και την ελπίδα πραγματικότητα αναφέρει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής  o Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε  ένα συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

Συμμετέχουν οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση συντονίζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα πλήρως κοστολογημένο, τεκμηριωμένο και εναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της σχέδιο με έμφαση στην εμβάθυνση της νέας οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε την επομένη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 ενώ ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος σε νέες στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, νέες δουλειές περαιτέρω αυξήσεις στους μισθούς, μετά και την αύξηση του κατώτατου που έγινε στις αρχές του έτους, περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στη συνέχιση μεγάλων θεσμικών τομών στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση.

Προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες «για να τα αλλάξουμε όλα», όπως είπε χαρακτηριστικά, απεύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παρουσιαζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους 12 βασικούς στόχους-δεσμεύσεις του:

    • 500.000 νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας
    • ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία
    • Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και το 2021
    • Μόνιμες προσλήψεις 10.000 στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία
    • Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
    • Πράσινη ανάπτυξη
    • 32% παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και 32,5% εξοικονόμηση μέχρι το 2030
    • Διπλασιασμός ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2015
    • Μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%
    • Μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20%
    • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
    • Πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο
    • Πολιτικός γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το ερώτημα των εκλογών

 «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν αυτό το ιστορικό βήμα θα ολοκληρωθεί, αν η Ελλάδα θα συνεχίσει, τώρα που ανοίγουν τα φτερά της, τη πορεία προς τα εμπρός». Η απάντηση θα δοθεί και πάλι από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, και προχώρησε σε επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση αν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα θα τελειώσει οριστικά. Ή αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές. Αν όλοι αυτοί που έμαθαν να πολιτεύονται με δανεικά. Όλοι αυτοί που έκαναν πολιτική, χρεώνοντας τις γενιές του μέλλοντος. Όλοι αυτοί που μας χρεοκόπησαν, θα επιστρέψουν ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Δικαιούμαστε να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια

Κλείνοντας είπε ότι «εμείς που έχουμε αποδείξει πως τα καταφέραμε στα πολύ δύσκολα, δικαιούμαστε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε αυτή τη φορά χωρίς τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη. Χωρίς μνημόνια και αυστηρή επιτροπεία. Για αποδείξουμε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους σε αυτή τη χώρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.