Ήταν θέμα χρόνου….Μεγάλη πληγή οι νταλίκες για την περιοχή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αφορμή για αυτό το άρθρο-σχόλιο αφορά η προηγούμενη είδηση για την σύγκρουση του τρένου με νταλίκα στον ανισόπεδο κόμβο της Αμφίκλειας.

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μας.

Και μάλλον είμαστε τυχεροί που δεν έχει συμβεί και τίποτα χειρότερο στην περιοχή.

Όλα αυτά βέβαια εξαιτίας της τεράστιας κίνησης από νταλίκες στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης ειδικά από την Λιβαδειά μέχρι τον Μπράλο που μας αφορά κιόλας.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια εξαιτίας της απίστευτης αύξησης των διοδίων, (άλλο τεράστιο θέμα αυτό που δεν θα το συζητήσουμε τώρα γιατί μάλλον θα νευριάσουμε περισσότερο), στην Εθνική οδό σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων φορτηγών επιλέγουν την παλαιά Εθνική οδό προκειμένου να αποφύγουν όσα περισσότερα διόδια μπορούν ( για την ακρίβεια αποφεύγουν  τουλάχιστον 3 διόδια που υπάρχουν στον νομό μας ή στα όρια του νομού μας), από το 90 δηλαδή μέχρι τις Θερμοπύλες.

Και ειδικά κάθε Παρασκευή και Κυριακή (λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Νέα Εθνική οδό των φορτηγών), η κατάσταση είναι πραγματικά ΑΦΟΡΗΤΗ και αρκετά επικίνδυνη θα έλεγα στους στενούς σχετικά δρόμους της περιοχής μας.

Εχω τύχει προσωπικά να έχω μπροστά μου 8 νταλίκες που να μην αφήνουν μεταξύ τους ούτε μισό μέτρο απόσταση , ώστε να μπορείς να τις προσπεράσεις όπου είναι εφικτό.

Μιλάμε πλέον για τραγική κατάσταση κυκλοφοριακής συμφόρησης από βαριά φορτηγά στην περιοχή.

Διάβαζα πρόσφατα ότι μετρήθηκε στον κόμβο του παλιού Λεβέντη πριν το Παρόρι η κυκλοφορία και διαπιστώθηκε ότι περνούν 70 νταλίκες ανά ώρα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Αριθμός που πιθανόν να είναι και μεγαλύτερος κατά την γνώμη μας.

Έτσι από περιέργεια είχα μετρήσει 2-3 φορές από Αμφίκλεια μέχρι τα κάτω καλύβια , απόσταση δηλαδή περίπου 7 χιλιομέτρων που την διανύεις σε 5 λεπτά, πόσες νταλίκες θα συναντήσω στην διαδρομή μου και ποτέ δεν έπεσα κάτω από 12-13.

Κάτι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη μας.

Η πυκνή κυκλοφορία τόσων πολλών μεγάλων φορτηγών μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την περιοχή και φυσικά οι στενοί δρόμοι είναι θέμα χρόνου να διαλυθούν από το βάρος που δέχονται καθημερινά. Ηδη έχουν αρχίσει να διαλύονται…..

Και φυσικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας στην οδήγηση  ειδικά τα βράδια.

http://nblo.gs/ZjQGC

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.