Στο Σύνταγμα κατασκήνωσαν πρόσφυγες μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια

Φωτο Μάριος Λώλος

Στον δρόμο έμειναν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες , μεταξύ των οποίων οικογένειες με παιδιά, μετά το … προεκλογικό ντου της αστυνομίας σε καταλήψεις στα Εξάρχεια.

«Είμαστε άνθρωποι, αξίζουμε ένα ασφαλές μέρος να μείνουμε» αποτελεί το κεντρικό τους σύνθημα από την πλατεία Συντάγματος όπου έμειναν το βράδυ της ίδιας ημέρας, ζητώντας από την πολιτεία ασφαλές κατάλυμα.

Πρόκειται για τουλάχιστον 40 άτομα από Συρία, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο μεταξύ των οποίων οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που έμεναν στην κατάληψη  Clandestina, στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, η οποία εκκενώθηκε το πρωί από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι άνθρωποι βρέθηκαν στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου κατασκήνωσαν και πέρασαν τη νύχτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρόσφυγες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν στο τμήμα Αλλοδαπών στο Μαρούσι, παρότι οι ίδιοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, αφού έχουν κάνει αίτηση χορήγησης ασύλου και αναμένουν την έγκρισή της. Μάλιστα, αναφορές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καταγγέλλουν πως μεταξύ των προσαχθέντων στην αστυνομία ήταν και 25 παιδιά.

Φώτο Μάριος Λώλος

NoBorders @Refugees_Gr
Marios Lolos

Μου είπε ένας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν κλαίγοντας «μιλάω 5 γλώσσες, με έχουν κυνηγήσει οι Ταλιμπάν, οι Αμερικανοί και χθες είδα ένα μπάτσο να σημαδεύει με το όπλο τον 15χρονο γιο μου και να τον κλωτσάει. Που είναι η δικαιοσύνη? Θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος».
Πρόσφυγες με τις σκηνές τους στο Σύνταγμα μετά την χθεσινή εκκένωση της κατάληψης Clandestina. 19-4-19

Φωτο Μάριος Λώλος

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε πραγματοποιηθεί αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης σε δύο ακόμη κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, καθώς και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.