Η ΠΟΑΣΥ αδειάζει τον αντιπρόεδρό της Μπαλάσκα για τις δηλώσεις του για ανθρώπους -«σκουπίδια» στα Εξάρχεια

Ξεκάθαρες αποστάσεις  παίρνει μετά το σάλο που ξεσηκωθηκε  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) από τον αντιπρόεδρό της, Σταύρο Μπαλάσκα και τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή περί ανθρώπων που είναι «σκόνη» και «σκουπίδια» στα Εξάρχεια. Παράλληλα τη διενέργεια ΕΔΕ για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η Π.Ο. ΑΣ.Υ αναφέρει χρακτηριστικά σε ανακοίνωση της που εξέδωσε τη Δευτέρα.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές  δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.

ΕΔΕ για τις  δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης  ενώ  οφάκελος της υπόθεσης διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).»

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλάσκας προχώρησε σε σειρά μισάνθρωπων δηλώσεων σε τηλεοπτική εκπομπή , την ίδια στιγμή μάλιστα που οι εικόνες των προσφύγων – «θυμάτων» ανάμεσά τους  μικρα παιδιά της  αστυνομικής επιχείρησης – σκούπα σε τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια κάνουν τον γύρο του κόσμου.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια» τόνισε, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ ξεκαθαρίζοντας παρά την προσπάθεια των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ, ότι εννοεί ανθρώπους και προσθέτοντας ότι οι πρόσφυγες αποτελούν μία «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.