Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για το Γοργοπόταμο στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (ΦΩΤΟ)

Με την έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού με τίτλο: «Επιχείρηση Γοργοπόταμος. Το μεγαλύτερο σαμποτάζ της Αντίστασης» ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από το μεγαλύτερο και εμβληματικότερο σαμποτάζ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2022 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παρουσία  των τοπικών αρχών αποτυπώνοντας με φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό τα ιστορικά γεγονότα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, της εθνικής ομοψυχίας, της ενότητας και της πάλης κατά των κατακτητών.

Οι εκδηλώσεις για την 80η επέτειο συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας και το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», σε μια ανάγλυφη καταγραφή μέσα από τον φωτογραφικό φακό της εποχής τα συγκλονιστικά γεγονότα από τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης (ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ) και τους βρετανούς σαμποτέρ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 19_0-1024x576.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 1_2-1024x576.jpg

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment