Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16- 22 Σεπτ.)

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Βιώσιμη κινητικότητα σημαίνει βιώσιμη πόλη, σημαίνει εξάλειψη των
διακρίσεων στους πολίτες και στον χώρο.

Η ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη κινητικότητα συμπορεύεται με την ευαισθητοποίηση στα κοινωνικά προβλήματα. «Ανθεκτική» πόλη είναι η πόλη που έχει ζωντανούς πολίτες και ζωτικούς χώρους. Καλούμε όλους σας να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας και τις δυνάμεις σας προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή.
Μέσα από μια “δραστήρια” συνεργασία με τοπικούς φορείς, την εκπαίδευση, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας με στόχο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και παροτρύνει τους δημότες του σ’ έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Λαμιέων έχουν ως εξής :
16/09/2021
Έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για την παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο

17-18/09/2021
Τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών «Λεωνίδεια 2021». Συμμετοχή 4 ομάδων επιπέδου VOLLEYLEAGUE
–ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ
-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
– ΠΑΟΚ
-ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο

18/09/2021
Νυχτερινός Αγώνας δρόμου στην πόλη με τίτλο «Lamia Night & Run 2021». Μια δέσμη αγώνων που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 3.000 μέτρων και αγώνα δρόμου 500
μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ.

19/09/2021
Πεζοπορία με συμμετοχή του Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του Ομίλου Φίλων του Δάσους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Βόρειο τμήμα της πόλης, με αφετηρία στις 11 πμ. στο Πάρκινγκ Γαλανέϊκων (οδός Αγίας Παρασκευής), κατάληξη στο Υδραγωγείο και επιστροφή. Το περπάτημα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ανακαλύψουμε την πόλη μας αλλά και να εντάξουμε την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ για τα μέτρα μη μετάδοσης του COVID 19.

https://mobilityweek.eu/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment