1ο Φεστιβάλ μαθητικού σκακιού στη Λαμία

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014, στους χώρους του 5ου Γυμνασίου  και του 12ου Δημοτικού σχολείου της Λαμίας, το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.   

Στο «Φεστιβάλ σκακιού» συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από πολλές περιοχές  της Κεντρικής Ελλάδας , γονείς και συνοδοί των μαθητών και η μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.  Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος Λαμίας, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας , ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. και ο Δ/ντής του 12ου Δημ. Σχολείου Λαμίας. Κατά την διάρκεια της σύντομης  τελετής έναρξης τιμήθηκε ο τ. Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Σιούτας για την πολύτιμη  συμβολή του στην διάδοση του σκακιού στα σχολεία. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Νίκος Σταυρογιάννης. Στην συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν σκάκι στις αίθουσες των σχολείων αλλά και στα προαύλια (υπαίθριες σκακιέρες), να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν, να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, να παρακολουθήσουν μαθήματα πινγκ πονγκ, να συμμετέχουν σε αγώνες RAPID και   ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας μουσικά παιχνίδια. Παράλληλα εκπαιδευτικοί και γονείς  συζήτησαν θέματα σχετικά με τον «αθλητισμό και πρωταθλητισμό» καθώς και ζητήματα σχετικά με την  «επικοινωνία σχολείου-γονέα και την γονεϊκή εμπλοκή».

Η μεγάλη καινοτομία όμως του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που το κάνει να ξεχωρίζει από τους παραδοσιακούς «σχολικούς-μαθητικούς αγώνες»  και που για πρώτη φορά εισήγαγε σε πανελλαδικό επίπεδο η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε, είναι ότι οι μαθητές  έπαιξαν σκάκι με ισοδύναμους αντιπάλους, με κριτήριο την  σκακιστική τους κατάρτιση και όχι απλώς  και μόνο  το ηλικιακό επίπεδο. Το ηλικιακό επίπεδο, ως μοναδικό κριτήριο, αποτελεί ένα άδικο πλαίσιο των διοργανώσεων των σχολικών-μαθηματικών αγώνων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας – Ε.Σ.Ο. δημιουργώντας  έντονα συναισθήματα απογοήτευσης λόγω του άνισου και άδικου ανταγωνισμού μεταξύ των παιδιών. Επίσης για πρώτη φορά  στα σκακιστικά δρώμενα της χώρας μας δόθηκε  η ευκαιρία κατά την διάρκεια του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ»,  μέσα από το παραμύθι και την ζωγραφική να μάθουν και να αγαπήσουν το σκάκι και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Το κόστος της διοργάνωσης ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας.    Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους μαθητές  για το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ» που θα ξεκινήσει σύντομα και για τον  Σεπτέμβριο του 2015  στο « 2ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ » .

Σας περιμένουμε επίσης στις 2 , 3 και 4 Γενάρη 2015,  στην Λαμία, στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» όπου θα διεξαχθεί  ΟΠΕΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ,  προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα ποιητή «ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ».

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο  «1ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» , στους γονείς και τους συνοδούς των μαθητών,   που παραβρέθηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο, στους φίλους του  σκακιού, στον Δ/ντή  και τους  εκπαιδευτικούς του 12ου δημ Σχολείου Λαμίας , την Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας  και ιδιαίτερα,  στην μεγάλη εθελοντική ομάδα της Ένωσης  Σκ. Σωμ. Κεντρ. Ελλάδας Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. αποτελούμενη από τους:

ΑΒΔΕΛΙΔΟΥ ΕΥΗ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ

ΒΑΪΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΓΚΟΥΚΟΥΜΑΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ

ΔΟΓΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

ΕΡΚΕΤΖΙΚΗ ΜΙΝΑ

ΖΙΩΓΑ ΗΛΙΑΝΑ

ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΓΙΩΡΓΟ

ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗ ΒΙΒΗ

ΚΑΛΤΣΑ ΓΙΩΡΓΟ

ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΗΛΙΑ

ΚΑΠΑΤΣΙΝΑ ΚΩΣΤΑ

ΚΑΨΑΛΗ ΝΙΚΗ

ΚΕΠΠΑ ΑΝΤΩΝΗ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΘΑΛΕΙΑ

ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΗ

ΜΑΣΤΟΡΑ ΧΡΥΣΑ

ΜΕΣΙΡΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟ

ΜΠΕΓΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΜΠΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΓΟ

ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΠΑΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΠΑΝΑΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

ΠΑΧΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΠΟΛΥΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟ

ΣΚΟΔΡΑ ΣΤΕΡΓΙΟ

ΣΟΥΛΙΚΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΣΟΥΛΙΚΙΑ ΑΝΤΩΝΗ

ΣΟΥΦΛΕΡΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ

ΣΤΑΣΙΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΩΡΓΟ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟ

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΩΓΩ

ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΚΩΣΤΑ

ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΦΑΙΗ

Photo-64

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.