Φοιτητικοί Σύλλογοι Λαμίας: Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί! Όλοι στο Συλλαλητήριο -Πέμπτη 16/3 ώρα 12.00 πλ. Πάρκου

Κοινή ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων Λαμίας για το αυριανό συλλαλητήριο στην πλ. Πάρκου

Με την ολοκλήρωση των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών μας Συλλόγων και των συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων σήμερα 15/3 παραθέτουμε μέρος της κοινής απόφασης συμμετοχής των Φοιτητικών μας Συλλόγων στο συλλαλητήριο – απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 16/3, 12:00, Πλ. Πάρκου:

Η οργή μας έγινε αγώνας! Κάναμε ξεκάθαρο ότι η νέα γενιά δε τους συγχωρεί!

«Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!». Χιλιάδες φοιτητές, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δείξαμε την τεράστια δύναμη του οργανωμένου αγώνα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους!Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή» ούτε  «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Επιτέλους τώρα θα ακουστεί όλη η αλήθεια! αντιμετωπίζουν κράτος και εταιρία από κοινού την ασφάλεια των επιβατών: ως κόστος και εμπόδιο για τα κέρδη τους! Είναι η ίδια πολιτική που θεωρεί τις σπουδές και τη ζωή μας κόστος, που παίζει καθημερινά την ασφάλεια μας «στα ζάρια». Θεωρούν κόστος τη στέγαση, τη σίτιση, την αναβάθμιση των υποδομών στα Πανεπιστήμια. Είναι η ίδια πολιτική που τσακίζει την προσπάθεια μας να σπουδάσουμε, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των πανεπιστημίων ως επιχείρηση, την κατηγοριοποίηση των τμημάτων, που χτυπά τα πτυχία μας. Τώρα είναι ώρα αγώνα! Τώρα δεν γράφεται ο επίλογος της τραγωδίας. Τώρα μιλάει ο λαός και η νεολαία! Τώρα θα τους πιέσουμε ασφυκτικά για το δίκιο μας! Με οργάνωση και αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα! Με οργάνωση και αγώνα θα παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα! Στηρίζουμε τους εργαζομένους στους σιδηρόδρομους και διεκδικούμε:

–  Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες των Μέσων Σταθερής & Μη τροχιάς.–  Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης εργασιών.–  Τεχνικός ασφαλείας & γιατρός εργασίας σε κάθε σιδηροδρομικό συγκρότημα & σταθμό.–  Ολοκλήρωση των έργων υποδομής, τοποθέτησης ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, όλων των μέσων ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.–  Συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού & της σιδηροδρομικής γραμμής.Διεκδικούμε συνολικά:

– Φθηνές και ασφαλείς μαζικές μεταφορές χωρίς τη λογική κόστους – οφέλους! Δωρεάν μέσα μεταφοράς για όλους τους φοιτητές.– Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας ενάντια στην πολιτική που κάνει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, για τη φοιτητική μέριμνα.– Όχι στο χτύπημα των μορφωτικών μας δικαιωμάτων. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για την δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.Η οργή μας έγινε αγώνας! Κάναμε ξεκάθαρο ότι η νέα γενιά δε τους συγχωρεί!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3, 12:00, ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment