Υπογράφηκε η σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ» στη Φθιώτιδα

 Στο Δημαρχείο Λαμίας υπογράφηκε  το πρωί της Τετάρτης η  σύσταση   του αναπτυξιακού Οργανισμού   «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ» στην οποία συμμετέχουν πέντε Δήμοι της Φθιώτιδας.

Οι Δήμαρχοι Λαμιεων Θύμιος Καραϊσκος , Μακαρακώμης Γιώργιος Χατζής, Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος , Στυλίδας  Βιργινία Στεργίου και Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή  συμφώνησαν να ενώσουν δυνάμεις και μέσα από συνεργασίες να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα στο μέλλον και να αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν όσο και για την αξιοποίηση αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στον νεοσύστατο   φορέα με την επωνυμία «Αμφικτυονίες -Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανώνυμη Εταιρεία την προεδρεία ανέλαβε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος  Καραΐσκος.

Μετά την υπογραφή του καταστατικού και τη σύσταση του αναπτυξιακού φορέα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε:

« Σήμερα μπήκε η βάση της συνεργασίας  για έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό που έχει ανάγκη η τοπικό αυτοδιοίκηση, αλλά πολύ περισσότερο τον έχει ανάγκη η κοινωνία μας.Η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, διαθέτει τη δύναμη και τη θέληση να ανταποκριθεί σε αυτές μέσα από ισχυρές συνεργασίες που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένας οργανισμός που συμπληρώνει τη δημόσια δράση της αυτοδιοίκησης, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και συγχρόνως είναι κοινωνικά χρήσιμος για τις επόμενες προκλήσεις.
Πρόκειται για έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό, με διασφαλισμένη τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα.

Έναν οργανισμό που φιλοδοξεί να καλύψει τα κενά στην τοπική αυτοδιοίκηση, και με προοπτική να λειτουργήσει σαν προέκτασή της.

Ξεκινάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έχοντας στα χέρια μας ένα εργαλείο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε όφελος των πολιτών και της περιοχής.
Θα χρειαστούν βεβαίως αρκετά βήματα ακόμη για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα πιεστικά θέματα που έχει η αυτοδιοίκηση. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Η επιλογή μας είναι μονόδρομος για τη λειτουργία μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστώ τις φίλες και φίλους Δημάρχους για τη συνεργασία που απέφερε γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή εγγυάται την ευόδωση των στόχων μας, προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας και των δημοτών μας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.