Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλει το «εργοδοτικό έγκλημα στον χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας»

«ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Εργοδοτικό έγκλημα στο χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας

Το Σάββατο 30 Μάρτη ακόμα ένας συνάδελφος πήγε για μεροκάματο και δεν γύρισε στην οικογένειά του.

Ο Κώστας καταπλακώθηκε από καταπέλτη πλοίου την ώρα που εκτελούσε εργασίες συγκόλλησης. Το πλοίο, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Ηλιόπουλου, βρισκόταν στα Ναυπηγεία Χαλκίδας σε νοικιασμένο για τις εργασίες χώρο και ο Κώστας δούλευε σε αυτό με το εργολαβικό συνεργείο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού συνάδελφου. Θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Το Εργατικό Κέντρο, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας, είχε επισημάνει ήδη εδώ και ενάμιση μήνα την ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ασφαλείας και υγείας όλων των εργαζομένων. Αφορμή ήταν τότε άλλο ατύχημα κατά το οποίο από τύχη σώθηκε ο συνάδελφος όταν υποχώρησε γέφυρα στην οποία βρισκόταν.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι μια σειρά μέτρα ασφάλειας θεωρούνται “κόστος” και στην έλλειψή τους θυσιάζονται ζωές συναδέλφων, άλλοι τραυματίζονται, σακατεύονται.

Για την εργοδοσία σημασία έχει “να βγαίνει η δουλειά”, να βγαίνει με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν αυτό είναι το σακάτεμα, ακόμα και η ζωή των εργαζομένων. Για αυτό και οι ατελείωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, η δουλειά “ήλιο με ήλιο”, οι εγκληματικές εκπτώσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Φτάνει! Ως Εδώ!

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ως κανονικότητα αυτή η κατάσταση! Δεν θα επιτρέψουμε το νέο αυτό έγκλημα να συγκαλυφθεί! Να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όλους τους αρμόδιους, από τον εργολάβο μέχρι την πλοιοκτήτρια εταιρεία για λογαριασμό της οποίας γίνονταν οι εργασίες, μέχρι τα Ναυπηγεία Χαλκίδας στις εγκαταστάσεις των οποίων εκτελούνταν οι εργασίες συντήρησης.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, σε όποιο εργοδότη κι αν δουλεύουν, πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους. Δεν ανεχόμαστε να πηγαίνουμε για δουλειά με το φόβο μήπως επιστρέψουμε σπίτια μας σακατεμένοι ή μήπως δεν γυρίσουμε και καθόλου.

Απαιτούμε:

– Να διαλευκανθούν άμεσα οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

– Να αποζημιωθεί άμεσα η οικογένεια του συναδέλφου.

– Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας, ασφαλείας και υγείας στον χώρο των Ναυπηγείων Χαλκίδας για όλους τους εργαζόμενους».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment