Συντονίζουν τον βηματισμό τους οι Πράσινοι αυτοδιοικητικοί. Η Διακήρυξη της Πανελλαδικής Συνάντησης της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Πράσινων Αυτοδιοικητικών της χώρας (νυν και πρώην εκλεγμένοι.σε Δήμους και Περιφέρειες). 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συγκρότηση και ανάπτυξη ενός Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών καθώς και ο συντονισμός των οικολόγων, πράσινων, φιλοζωικών και εναλλακτικων δυνάμεων της Ελλάδας.
Στη συνάντηση των Πράσινων Αυτοδιοικητικών συμμετείχε και ο Παναγιώτης Στασινός, επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο,
μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και
Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας,Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Λαμιέων.
 
Η αξιοποίηση των διαμορφωμένων θέσεων και εμπειριών του χώρου για την Αυτοδιοίκηση σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ένωση δυνάμεων για τις επερχόμενες εκλογές του 2023, η προβολή καλών πρακτικών και ο κοινός βηματισμός του Πράσινου, οικολογικού και φιλοζωικού χώρου θα αποτελέσουν μέτωπο απέναντι στις διατάξεις του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου της κυβέρνησης που ευνοεί σκανδαλωδώς τους πελατειακούς μηχανισμούς και τα εμπεδωμένα κόμματα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Διακήρυξη του Πανελλαδικού Δικτύου των Πράσινων  Αυτοδιοικητικών

Η πανελλαδική συνάντηση των Πράσινων αυτοδιοικητικών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 17.9.2022, εκτιμά ότι:

1. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συγκυρία σε διεθνές, ελλαδικό και τοπικό επίπεδο για να συντονίσουν τη δράση και τον βηματισμό τους όλες οι ζωντανές οικολογικές, πράσινες, φιλοζωικές και εναλλακτικές δυνάμεις της χώρας.

2. Αποφασίζουμε τη συγκρότηση και την ανάπτυξη ενός Δικτύου Πράσινων Αυτοδιοικητικών, με στόχο την αλληλοενημέρωση και τη στήριξη των αυτόνομων οικολογικών σχημάτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.

3. Αποφασίζουμε να κατεβούμε ενωμένοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, συνεχίζοντας μια σημαντική πορεία και αναδεικνύοντας τα πεδία όπου ο οικολογικός χώρος σκέφτεται υπεύθυνα, δρα ενιαίος, επηρεάζει την κοινωνική συνείδηση ή εφαρμόζει πράσινες πολιτικές.

4. Η αξιοποίηση των διαμορφωμένων θέσεων του χώρου για την Αυτοδιοίκηση, το πρασίνισμα των πόλεων και των οικισμών, την αποκέντρωση, την προστασία της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση της ζωής και της φύσης, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συμμετοχή των πολιτών και ο εμπλουτισμός τους αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

5. Η «διακήρυξη της Βαλένθια» και γενικά η εμπειρία των εκλεγμένων Πράσινων αυτοδιοικητικών στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και στον κόσμο, είναι πολύτιμες πηγές έμπνευσης και καθοδήγησης. Και θα επιδιώξουμε τη δημόσια προβολή στην Ελλάδα των διεθνών καλών πρακτικών.

6. Ως προτεραιότητες προκρίνουμε τη δίκαιη και οικολογική ενεργειακή μετάβαση, την τιθάσευση της Κλιματικής Κρίσης, την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών, την ανάπτυξη των πράσινων και ελεύθερων χώρων, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, τη στήριξη της βιώσιμης κινητικότητας, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη μείωση των ανισοτήτων, την κοινωνική και περιβαλλοντική ανθεκτικότητα, την τοπική, κυκλική και κοινωνική οικονομία, τη δημιουργία πράσινων και βιώσιμων θέσεων εργασίας, τη διαφάνεια και τη στήριξη των πολιτών, την προστασία και τη διεύρυνση της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων, τοπικά και στη χώρα.

7. Ένας πετυχημένος κοινός βηματισμός του Πράσινου, οικολογικού και φιλοζωικού χώρου, που διευρύνεται ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, έχει μεγάλη σημασία για την εξασφάλιση της ελκυστικής παρουσίας των Πράσινων ιδεών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

8. Η έγκαιρη και μεθοδική παρέμβαση των ενεργών πολιτών και των κινημάτων της οικολογίας και της φιλοζωίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει να ξεπεράσει τα εμπόδια του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου της κυβέρνησης, που ευνοεί σκανδαλωδώς τους πελατειακούς μηχανισμούς και τα εμπεδωμένα κόμματα.

9. Εκτιμούμε πως η συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές είναι προνομιακό πεδίο για την Οικολογία και τις πράσινες προτάσεις, όπως και η υποστήριξη/συγκρότηση πράσινων ψηφοδελτίων στους μεγάλους Δήμους, ιδίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και στους Δήμους όπου υπάρχουν ενεργές παρατάξεις ή ομάδες πολιτών με οικολογικές θέσεις.

10. Συγκροτούμε Συντονιστικό (Α. Αργυρούδη, Φ. Γκανούλης, Α. Γκινούδης, Μ. Τρεμόπουλος), που θα επιμεληθεί την υλοποίηση των αποφάσεων αυτών, τη διεύρυνση του Δικτύου των Πράσινων Αυτοδιοικητικών, τη δημιουργία ιστοσελίδας, τη διεύρυνση της ομάδας «Πράσινη Αυτοδιοίκηση» στο FB και την αξιοποίηση κάθε νέας δημιουργικής πρότασης.

1. Αβραμίδου Λίζα Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2. Αντωνιάδης Μπάμπης πρ. Δημοτικός Σύμβουλος ΝΑΥΠΛΙΟΥ

3. Αργυρόπουλος Ζήσης πρ. Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος ΛΑΡΙΣΑΣ

4. Αργυρούδη Αγλαΐα Περιφερειακή Σύμβουλος ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

5. Γαλάνης Κυριάκος Περιφερειακός Σύμβουλος ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

6. Γιαννίρης Ηλίας πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

7. Γκανούλης Φίλιππος Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

8. Δημαράς Γιώργος πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΗΣ

9. Ζυγάς Νίκος Δημοτικός Σύμβουλος ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

10. Ζώτου Ελεωνόρα πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11. Ιωαννίδης Λευτέρης Δημοτικός Σύμβουλος ΚΟΖΑΝΗΣ, πρ. Δήμαρχος

12. Κανέλης Γιώργος πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

13. Καράπαυλος Κώστας Τοπικός Σύμβουλος ΝΑΥΠΛΙΟΥ

14. Κουγιουμτζόπουλος Χάρης πρ. Δημοτικός Σύμβουλος ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

15. Λυμπεροπούλου Δήμητρα Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

16. Μακρής Θανάσης πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

17. Μπάκας Μιχάλης πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

18. Παναγιωτίδης Μιχάλης πρ. Δημοτικός Σύμβουλος ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

19. Παπαδάκης. Αριστείδης πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΚΡΗΤΗΣ

20. Παπακωνσταντίνου Κώστας πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

21. Πουτσιάκας Νίκος πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

22. Ραφίφ Αλ Χατίμπ Φοίβος Κοινοτικός Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -Ε’ Κοινότητα

23. Σαμαράς Νίκος πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

24. Στασινός Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος ΛΑΜΙΕΩΝ, αντιδήμαρχος

25. Στεφανή Όλγα πρ. Κοινοτική Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

26. Τρεμόπουλος Μιχάλης Δημοτικός Σύμβουλος ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

27. Χλωρός Στέργιος πρ. Δημοτικός Σύμβουλος ΛΑΡΙΣΑΣ

28. Χρυσόγελος Νίκος πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

0 comments