Συνεχίζεται η κακοκαιρία-Ισχυρά φαινόμενα σήμερα σε Αττική και Εύβοια

Συνεχίζεται  για έκτη ημέρα η κακοκαιρία «Αθηνά» που πλήττει τη χώρα- Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα σήμερα σε Αττική και Εύβοια που δοκιμάστηκε σκληρά τις τελευταίες ημέρες με καταστροφές και πλημμύρες.

Η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως απόψε το βράδυ, κατά κύριο λόγο, σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική και το Βόρειο Αιγαίο. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στην Εύβοια.

Από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης ισχυρά φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και στο Βόρειο Αιγαίο.

Νέο  κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη

Σύμφωνα με προβλέψεις   τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό  έρχεται  από την Πέμπτη. Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας.

Πηγή: meteo.gr –

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.