Συνελήφθη ο νεαρός που κλωτσούσε γάτα για…πλάκα στην Αιδηψό

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας  από την ΕΛΑΣ ο νεαρός που κακοποίησε γάτα σε ταβέρνα στην Αιδηψό, κλωτσώντας τη και ρίχνοντάς την στη θάλασσα.

Βίντεο που αναρτήθηκε, στο διαδίκτυο  δείχνει έναν άνδρα να κλωτσά γάτα σε ταβέρνα της Αιδηψού. Μάλιστα, στην υπόθεση παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα με το όνομα Σταματίνα Σταματάκου έγραψε σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

«Ο τύπος στο βίντεο που βλέπετε, πήγε μαζί με την παρέα του σε μια ψαροταβέρνα στην Αιδηψό που τη λένε «Στέλλα». Στην παρέα υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, που κατά τύχη περπατάνε στα δυο τους πόδια. Στο σημείο βρίσκονταν και δύο αθώες γατούλες που περίμεναν και αυτές να φάνε λίγο. Ο τύπος, λοιπόν, αντί να ταΐσει ή έστω να αποφύγει ή ακόμη και να διώξει τις γατούλες -αν πούμε ότι τόσο τον ενοχλούσαν τα ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα- τις δελεάζει με ψάρι και καταφέρνει τουλάχιστον τη μια από τις δύο να την κλωτσήσει και τη ρίξει στη θάλασσα! Για την πλάκα του!».

Η ίδια, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στη θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και στην άλλη γατούλα. Να δούμε τώρα πώς θα είναι για την πλάκα του να έρθει αντιμέτωπος με τον νέο νόμο που ο βασανισμός και η φόνευση ζώου τιμωρούνται με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Να δούμε αυτός και η παρέα του πώς θα χασκογελάνε και θα βγάζουν story… Ενημέρωσα ήδη τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τόσο τηλεφωνικά όσο μέσω e-mail».

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Η απάντηση του δράστη

Ο άνδρας που κλώτσησε την γάτα, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και την απέδωσε σε πλάκα.

Ειδικότερα, σε μια από τις σχετικές αναρτήσεις του στο Instagram που αναμεταδόθηκε στο Twitter, αρχικά o εν λόγω άνδρας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σπρώξαμε το γατί και έπεσε στο χαλίκι, στους 20 πόντους; […] Δώσαμε στο γατί ψάρια 50 ευρώ. […] Σιγά μην το σκοτώσαμε κιόλας, το κάνετε τόσο ακραίο. Έχω 20 γατιά και 100 σκυλιά!».

ΠΗΓΗ:https://tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.