Πυρόπληκτοι Β. Εύβοιας: Όχι εγκληματική αδιαφορία, αλλά έγκλημα εκ προμελέτης

«Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι εγκληματούν απέναντι μας και ταυτόχρονα μας εμπαίζουν» τονίζει σε ανακοίνωση της η  Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων  Βόρειας Εύβοιας μετά τις πρόσφατες  καταστροφικές πλημμύρες  στους δήμους  Ιστιαίας, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όχι εγκληματική αδιαφορία, αλλά έγκλημα εκ προμελέτης

Ο τίτλος της ανακοίνωσης μας δεν είναι υπερβολικός, αποτυπώνει αυτό που αισθάνεται όλος ο λαός της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφές από την πλημμύρα στην Ανατολική πλευρά των Δήμων Ιστιαίας, Μαντουδίου-Λίμνης -Αγίας Άννας μετά από μία πολύ χαμηλής έντασης και μικρής διάρκειας βροχόπτωση.

Οι πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια είναι απρόβλεπτο φαινόμενο μετά τις πυρκαγιές; ΟΧΙ είναι πρόβλεψη που δυστυχώς θα ξανασυμβεί όσο καθυστερούν τα αντιπλημμυρικά και μάλιστα τόσο σίγουρη όσο σίγουρο είναι ότι ο ήλιος βγαίνει κάθε μέρα από την ανατολή. Κι όμως οι ίδιες περιοχές έχουν πλημμυρίσει ξανά με την καταιγίδα ¨Ζορμπάς¨ το 2018. Τι μπορεί να μας πει ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για αυτό;

Για αυτό με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συνανθρώπους μας στη Βόρεια Εύβοια και σε όλη την Εύβοια γενικότερα, απέναντι στα παιδιά μας, λέμε ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτό που συμβαίνει.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι εγκληματούν απέναντι μας και ταυτόχρονα μας εμπαίζουν. Οι δηλώσεις του Τριαντοπούλου ότι έχει γίνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό εννοώντας κάποια κορμοδεματα ή τη διάνοιξη χειμάρρων και ποταμών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων είναι τουλάχιστον προκλητικές και θα πάρουν απάντηση.

Η οργή και η αγανάκτηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Κράτους για αντιπλημμυρικά έργα αλλά δεν έχει κατατεθεί καν αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βόρεια Εύβοια.

Τους ρωτάμε λοιπόν, θεωρούν ότι δεν είναι αναγκαία τα αντιπλημμυρικά. Ας μας απαντήσουν.

Τη μόνη εξαγγελία για αντιπλημμυρικά έργα με συγκεκριμένο ποσό 20 εκατομμύρια ευρώ την ακούσαμε μόλις χτες για πρώτη φορά στους δύο μήνες από τις πυρκαγιές, ακριβώς μετά τις πλημμύρες.

Αν νομίζουν ότι ο λαός της Βόρειας Εύβοιας θα ανεχθεί κι άλλο την κοροϊδία τους ενημερώνουμε ότι πλανώνται πλάνην οικτράν. Όλοι τους ονειρεύονται μαζί με τον κ. Μπένο την ανασυγκρότηση και το μέλλον της Β. Εύβοιας με το βλέμμα στραμμένο στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αδιαφορώντας για το παρών του λαού.

Παίρνουμε πλέον την υπόθεση στα χέρια μας δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι είναι απόλυτα υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει και θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Τους βάζουμε μπροστά στις ευθύνες τους.

ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα προστασίας μας, ίσως προλάβουν τον καιρό.

· Ωστόσο άμεσα θα πρέπει να καταγραφούν και να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες από την πλημμύρα χωρίς αποκλεισμούς.

· Να εξασφαλιστούν η διαμονή των πληγέντων για όσο χρονικό διάστημα έχουν χάσει τα σπίτια τους και ταυτόχρονα να προχωρήσει ο καθαρισμός των σπιτιών από φερτές ύλες με ευθύνη των Δήμων.

· Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, της ύδρευσης και του ρεύματος στις πληγείσες περιοχές.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας καλεί το λαό να συνεχίσει να οργανώνει τον αγώνα του μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα, για να διεκδικήσουμε μαχητικά αυτά που μας ανήκουν. Ήδη είναι προγραμματισμένες καθημερινά γενικές συνελεύσεις στα χωριά για να συζητήσουμε την συνέχεια του αγώνα μας.

Κατεβαίνουμε μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αρχές Νοέμβρη μαζί με άλλες Επιτροπές Αγώνα από όλη την Ελλάδα ώστε συντονισμένα και αγωνιστικά να επιβάλλουμε τις λύσεις που εμείς έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.