Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας: Έκκληση για βρεφικό γάλα και πάνες για παιδιά

Καθημερινά για μια σταγόνα πετρέλαιο, οι ισχυροί της γης θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές και δημιουργούν χιλιάδες νέους πρόσφυγες για μια μονάδα άνοδο στο χρηματιστήριο.

Παρακολουθούμε με πόνο και θλίψη τα όσα ζουν αυτές τις μέρες οι Κούρδοι αγωνιστές και αγωνίστριες της Συρίας. Για άλλη μια φορά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι στο δρόμο της προσφυγιάς. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν από την καταστροφή ,σε λίγο καιρό θα τους φέρει η θάλασσα στις ακτές μας και θα αναρωτιέται κανείς τι θα συναντήσουν εδώ: τον ελληνικό πολιτισμό της φιλοξενίας ή την βαρβαρότητα ;

Τα κινήματα αλληλεγγύης κάνουν εκκλήσεις για συλλογή ειδών για μια πιο ανθρώπινη διαβίωση των κατατρεγμένων προσφύγων, που έχουν φτάσει ή που θα φτάσουν στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Τσιάκαλος, Πανεπιστημιακός δάσκαλος, από το στρατόπεδο προσφύγων στην Κόρινθο, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους μας με την ΕΚΚΛΗΣΗ του “Κοντά στους ξεριζωμένους του κόσμου που βρίσκονται κοντά μας _ Με πράξεις , όχι με λόγια “.

Από πλευράς μας εμείς τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες του camp των Θερμοπυλών για να τους προσφέρουμε λίγα από τα πολλά, που χρειάζονται.

Συγκεντρώνουμε:

ΓΑΛΑ βρεφικής ηλικίας και ΠΑΝΕΣ –PAMPERS για τα παιδιά .

Η συλλογή γίνεται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας.

1 ) Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 20.30 – 21.30 μ.μ. στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, στην Πλατεία Διάκου,

2)Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ 20.30-22.00.μ.μ. στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Σατωβριάνδου 21 (εντός Στοάς, 1ος όροφος)

3 )Ακόμη στη διάθεση των προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, που θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στην Έκθεση Λαμίας από τις 9.00 -13.00 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

email : protovoulia_lamia@googlegroups.com

facebook: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972421849, 6973323649, 6947379103,

Λαμία 01/11/2019

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment