ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία: Αθώωση Κυριακάκη και 5 άλλων αγωνιστών στη δίκη για τα διόδια

Το δίκιο του αγώνα επικράτησε! Κατέπεσαν οι κατηγορίες, αθωωτική η απόφαση για τους 6 αγωνιστές του Κινήματος ενάντια στα διόδια!

Καταλυτική ήταν η ενεργητική συμπαράσταση του κόσμου που κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τη δικαστική αίθουσα. Παρόντες ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Δημοτική Αρχή. Κατά την ακροαματική διαδικασία κατατέθηκε και αναγνώστηκε το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων και η υπερασπιστική γραμμή της συνηγόρου κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέδειξαν, κατά την 4ωρη σχεδόν διαδικασία, και τις κοινωνικοπολιτικές πλευρές της υπόθεσης.

Σε μια ακόμη δίκη αναδείχθηκαν οι πραγματικές προθέσεις και στόχοι των διώξεων αγωνιστών κατά των διοδίων με την αγαστή σύμπραξη των εταιρειών των μεγαλοεργολάβων και της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας, που αξιοποιώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο (νόμους Ρέππα – Βορίδη) προσπαθούν να φρονηματιίσουν και να αποτρέψουν το λαό από τη διεκδίκηση του δικαιώματός του για ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας μας, αφού χωρίς στοιχεία και με απαράδεκτες μεθοδεύσεις επιχειρούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

Ήταν μια ακόμη νίκη του κινήματος κατά των διοδίων, παρά την επισήμανση της Εισαγγελέως που κατά την αθωωτική πρότασή της τόνισε πως η πρόταση αθώωσης δεν αποτελεί και νίκη του κινήματος.

Ως «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» συμμετείχαμε ενεργά μαζί με συλλογικότητες και φορείς στο Κίνημα κατά των διοδίων,

. Θεωρούμε ότι το μήνυμα και αυτής της αθωωτικής απόφασης προς την κυβέρνηση είναι η απαίτηση για τερματισμό των διώξεων, κατάργηση της ποινικοποίησης των αγώνων και των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης.

Ηχηρό, επίσης, εξάγεται το μήνυμα ότι δε φοβόμαστε όσους νομίζουν ότι με διώξεις θα καταπνίξουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες μας με το κεφάλι ψηλά. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε το σεβασμό των δικαιωμάτων μας.

Δε φοβόμαστε κανέναν που νομίζει ότι του ανήκει η χώρα και η ζωή μας.

Η ενεργητική συμμετοχή και συμπαράσταση του κόσμου αποτελεί εγγύηση ότι οι κοινωνικοί αγώνες για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια συνεχίζονται.

Ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση σε δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια συνεχίζεται!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. ΔΙΚ

    Αν η απόφαση δεν ήταν αθωωτική, τι θα λέγονταν και τι θα γράφονταν;;