Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Σχολεία χωρίς καθαριότητα στην περίοδο του κορονοϊού

Η λίστα των σχολείων του Δήμου μας, τα οποία στερούνται καθαριότητας και απολύμανσης, συνεχώς μεγαλώνει.

Για δεύτερη φορά από την έναρξη του νέου σχολικού έτους το Δημοτικό Σχολείο Κομποτάδων-Μεξιατών αναγκάστηκε, την Πέμπτη 14.10.2020, να λειτουργήσει χωρίς να έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί οι χώροι του.

Παρόλο που είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα για τη δικαιολογημένη πενθήμερη απουσία της καθαρίστριας, οι αρμόδιοι του Δήμου αδιαφόρησαν. Σε περίοδο υγειονομικής κρίσης λόγω COVID 19 η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των μελών των οικογενειών τους τίθεται σε κίνδυνο.

Η Σχολική Επιτροπή Α/μιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων δεν είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Αντικαταστάτρια καθαρίστρια στάλθηκε το επόμενο απόγευμα για να καλύψει μόνο ένα μέρος των αναγκών μετά τη λήξη του ωραρίου. Η καθαριότητα και οι προβλεπόμενες από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και το ΥΠΑΙΘ αναγκαίες απολυμάνσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου εξακολουθούν να μην γίνονται.

Από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία. Ωστόσο, ενώ ο Δήμος θα έπρεπε να μεριμνήσει εκ των προτέρων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Η απάντηση » Δεν έχουμε διαθέσιμες καθαρίστριες» εκθέτει τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, τη Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, έστω και καθυστερημένα, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί άμεσα λύση

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment