«Πάρτε πίσω την τροπολογία- έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ»- Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 όλοι και όλες στο νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 12.00 μμ στο Σύνταγμα. την ώρα που θα συζητιέται η επαίσχυντη τροπολογία | Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή- Παναττική στάση εργασίας

Πάρτε πίσω την νέα τροπολογία έκτρωμα που κλείνει την ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν

Αταλάντη: 09.00

Πύλη εργοστασίου ΛΑΡΚΟ: 09.00

Παραλία Λάρυμνας: 09.00

Μαρτίνο (5χ5): 09.15

Μαλεσίνα: 09.15

Άγιος Ιωάννης: 09.10

Κόκκινο: 09.15

Ακραίφνιο: 09.20

Κάστρο: 09.20

Μετά την νέα προσωρινή συνέχιση της εργασίας μας που κερδίσαμε στα δικαστήρια, από την Ευελπίδων μεταβήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, παραμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε νέο νομοθετικό έκτρωμα για να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ.

Δεν θα περάσει, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ προκηρύσσουμε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/06/2024 στις 12:00 μμ στο Σύνταγμα.

Δεν θα περάσει.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους της Αττικής και τα σωματεία για την ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης η οποία επιβεβαιώνει ότι, όποτε, όπου, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί, το μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας σε αυτή, αυτόν τον αγώνα θα τον φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι την νίκη.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

● Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

● Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την συνέχιση της εργασία μας σε αυτή.

● Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη.

Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανά) βγούμε νικητές.

Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη.

Καλή αντάμωση.

Παναττική στάση εργασίας

Την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ και να εκποιήσει την περιουσία της, πετώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και καταδικάζοντας σε μαρασμό μεγάλες περιοχές σε 5 νομούς της χώρας, απαιτούν συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις με συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα.

Με αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων ΑθήναςΠειραιά και Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, που συνεδρίασαν χτες εκτάκτως  έχει προκηρυχθεί για αύριο 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. «Δεν θα περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι Συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων», αναφέρουν τα Εργατικά Κέντρα.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται δεκάδες σωματεία της Αττικής, καλώντας στο αυριανό συλλαλητήριο, σημαίνοντας συναγερμό από χτες σε κάθε χώρο δουλειάς. Καλεί επίσης η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει επίσης στάση εργασίας για αύριο (11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στηρίζει η ΓΣΕΕ καλώντας στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι.

«Όλες και όλοι αύριο Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12μ. στο Σύνταγμα – Προσυγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια για να μην περάσει το έγκλημα. Να αποσυρθεί η κατάπτυστη τροπολογία που θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Την Πέμπτη 20 Ιούνη αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΚΠ, θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον μεγαλειώδη και δίκαιο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ!

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Σύνταγμα θα παρευρεθεί και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απεργίες και στάσεις εργασίας σε Στερεά και Εύβοια

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους στη νέα κάθοδο στην Αθήνα και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αύριο, Πέμπτη, θα σταθούν ξανά τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Στερεάς και Εύβοιας, συνεχίζοντας να στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα τους.

Ήδη, Εργατικά Κέντρα της Στερεάς και Εύβοιας παίρνουν αποφάσεις προκήρυξης απεργίας και στάσης εργασίας, προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής στην αυριανή συγκέντρωση για να μην περάσει η κατάπτυστη τροπολογία.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη, ενώ το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας πήρε απόφαση για στάση εργασίας στις επιχειρήσεις της περιοχής, από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους και στον λαό της Στερεάς και Εύβοιας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δώσουν για μία ακόμη φορά μαζικό «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση και κρίσιμη μάχη.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας κήρυξε 24ωρη απεργία για όλο το νόμο την Πέμπτη και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12μ.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικό Κέντρο Θήβας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας στην περιοχή, για την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.