Ο Γ. Κυροδήμος επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης

Ο Γιώργος  Κυροδήμος επανεξελέγη Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου  Λαμιέων μετά  από πρόταση της πλειοψηφίας με τις ψήφους των παρατάξεων του Θύμιου Καραΐσκου «Λαμία  Περήφανη Πόλη», του Παναγιώτη Στασινού «ΛΑΜΙΑ στο Κέντρο» και του ανεξάρτητου Γιώργου Λάμπρου και  ενστάσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Η παράταξη του Νίκου Σταυρογιάννη δεν μετείχε στη διαδικασία εκλογής, η παράταξη του Θωμά Στάϊκου απουσίαζε ενώ ο Γιώργος Δεληχάς, ήταν μεν παρών αλλά απείχε από την όλη διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κυρίου Κυροδήμου – σε σχέση με την πρώτη του σχεδόν  ομόφωνη εκλογή-  δεν έτυχε αυτή την φορά της αποδοχής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέφρασαν την άρνηση   τους στην υποψηφιότητα του. Συγκεκριμένα εκλέχθηκε  με είκοσι (20) ψήφους , την στιγμή που η υποψήφια αντιπρόεδρος του προεδρείου έλαβε είκοσι οκτώ (28) ψήφους και η υποψήφια γραμματέας του προεδρείου που ανήκει και η ίδια στην παράταξη του Δημάρχου, τριάντα ένα (31) ψήφους .

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πρόταση Ευθύνης» αρνήθηκε να συμμετάσχει στη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου  καθώς  όπως δήλωσε  ο Νίκος Σταυρογιάννης : «… ο κος  Κυροδήμος  δεν λειτούργησε στο προηγούμενε διάστημα ως όφειλε σαν   πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά υπέρ της Δημοτικής του παράταξης ενώ «φίμωσε» και Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας…»

Αρνητικός και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Πάπουτσας. Με προσωπική του ανάρτηση υπογραμμίζει ότι  η συγκεκριμένη επιλογή δεν ενώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και ο  κ. Δήμαρχος , που τον πρότεινε ως πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία , έσφαλλε , αφού αδιαφόρησε πλήρως για τις φωνές της αντιπολίτευσης που το προηγούμενο χρονικό διάστημα τον είχαν καταγγείλει( Πρόεδρο), για τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων .

«Λευκό» από την Δημοτική παράταξη του Βασίλη Κυριακάκη «Παρέμβαση  Πολιτών για την Λαμία» που κατήγγειλε την όλη  αντιδημοκρατική διαδικασία εκλογής προεδρείου και Επιτροπών ενώ άσκησε έντονη κριτική  για τον τρόπο λειτουργίας του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου το προηγούμενο  διάστημα.

Με επιστολή   της τοποθετήθηκε αρνητικά και η Δημοτική Παράταξη «Λαμία  Νέα Προοπτική» του Θωμά Στάικου που δεν παρέστη  στην συνεδρίαση

΄Ήταν παρών αλλά απείχε από την  όλη διαδικασία  ο εκπρόσωπος  παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Δελιχάς

 Το  νέο προεδρείο  του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων :

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ο Γεώργος Κυροδήμος

Αντιπρόεδρος η Βίβιαν Αργύρη

Γραμματέας  η Μόρφω Ρουποτιά- Σκαμαγκούλη, την οποία πρότεινε ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά στην σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τόσο οι προτάσεις του Θύμιου Καραΐσκου όσο και εκείνες του Νίκου Σταυρογιάννη υπερψηφίστηκαν από  τις δυο παρατάξεις συν μια επιπλέον ψήφο.

Για την οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων εκλεχτήκαν ως τακτικά Μέλη:

Αναστασίου Κων/νος  

Αργυρίου Δημήτριος  

 Ευμορφία  Ρουμποτιά  –Σκαμαγκούλη

Θεόδωρος Αρναούτογλου

Ρούλιας Ιωάννης

Αντωνίου Μαρία

(Στην Οικονομική Επιτροπή  αυτή την φορά η «Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία» εξέλεξε  με δικαίωμα ψήφου το μέλος της Αντωνίου Μαρία )

Στην διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ Συμεών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.