«Όχι» στη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Λύκειο από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Με ομόφωνη απόφαση εκφράζουν την ΟΛΙΚΗ τους αντίθεση στη στην μετατροπή του 4ου Γενικού Λυκείου Λαμίας σε Πειραματικό Λύκειο οι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου

Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 4ουΓενικού Λυκείου Λαμίας , συνεδρίασε την Δευτέρα 5/4/21 εξ αποστάσεως εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό , έχοντας ενημερώσει με mail όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας , αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ και εκφράζει την ΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην μετατροπή του 4ου Γενικού Λυκείου Λαμίας σε Πειραματικό Λύκειο κατά την προσεχή σχολική χρονιά για τους κάτωθι λόγους:

1)Οι κτηριακές εγκαταστάσεις από μόνες τους  ,είναι αυτές που αδυνατούν την οποιαδήποτε μετατροπή του Λυκείου μας , καθώς για την λειτουργία ενός Πειραματικού Λυκείου απαιτούνται άλλοι όροι και προϋποθέσεις.

2)Ο διαχωρισμός των μαθητών/μαθητριών μας αποτελεί κοινωνικό διαχωρισμό με κοινωνικές και ρατσιστικές επεκτάσεις, αφού η εισαγωγή στο νέο σχολείο θα γίνεται πλέον με κλήρωση .

3)Δεν έχει διενεργηθεί κανένας απολύτως διάλογος και καμία ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του σχολείου. Για παράδειγμα για το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα σχολικά εγχειρίδια , οι διδακτικές μέθοδοι, τι προσανατολισμό και τι κατεύθυνση θα πάρει κάθε μαθητής και γενικότερα την προσφορά ενός τέτοιου σχολείου.

4)Διαταράσσεται η σχέση μεταξύ καθηγητών και μαθητών, αναστατώνεται η ήδη βεβαρημένη ψυχολογία των παιδιών εξαιτίας του κλίματος της πανδημίας , σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που ετοιμάζονται για την ακαδημαϊκής τους προετοιμασία.

5)Ο μεγάλος αριθμός μαθητών του Λυκείου μας , είναι τέτοιος που αποτρέπει την οποιαδήποτε μετατροπή , αφού θα αναγκαστούν πάρα την θέλησή τους να προβούν σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μακριά από τον τόπο διαμονή τους.

6)Κατά το παρελθόν είχε ιδρυθεί Πειραματικό Γυμνάσιο στη Λαμία , το οποίο λειτούργησε ανεπιτυχώς για μερικά χρόνια. Χαιρετίζουμε τέτοιου είδους δράσεις και υλοποιήσεις με την προϋπόθεση όμως αυτό να γίνεται εκ νέου και χωρίς να διαλύονται υπάρχουσες σχολικές δομές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ουΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Κ. Καλαμά & Παρδάλη 4 Λαμία Email: parents4liklamias@gmail.com

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.