Ξεκινούν οι «ανταρσίες» στη ΝΔ; Ν. Σταυρογιάννης: «Θα καταψηφίσω τα μέτρα»-Διαγραφή από τη ΝΔ

Ανανέωση

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε με εντολή του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα την Κυριακή ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τα μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Σταυρογιάννη.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει τον βουλευτή στην Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

—————————————————————————————————————–

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα γνωστοποίησε μιλώντας στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης, χαρακτηρίζοντας τα άδικα και αναποτελεσματικά.

Στη συνέντευξή του ο κ. Σταυρογιάννης δήλωσε πως τα μέτρα εξαντλούν ακόμη περισσότερο τα πιο αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η συνειδήσή του δεν του επιτρέπει «να ψηφίσει μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους νοικοκυραίους της χώρας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα μέτρα θα καταψηφίσει και ο Δημήτρης Κυριαζίδης ενώ προβληματισμός υπάρχει στη Συγγρού για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές  Γ. Βλάχος, Γ. Κασαπίδης και Γ.Κοντογιάννης.

Η ΝΔ απειλεί με διαγραφή

Το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται εισηγήσεις να διαγράψει άμεσα τον βουλευτή Φθιώτιδας ώστε να αποτρέψει και άλλους βουλευτές να σηκώσουν αντάρτικο με προαναγγελία μη ψήφισης των μέτρων.

Στην απόφαση αυτή θα καταφύγει ο Πρωθυπουργός γιατί ο κ. Σταυρογιάννης δεν αφήνει κανένα παράθυρο για την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα και μάλιστα ασκεί πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, «αδειάζοντας» ουσιαστικά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.