Νίκος Σταυρογιάννης: «Ο Δήμος και η Περιφέρεια ΔΕΝ είναι τσιφλίκι κανενός…»

Διαβάσαμε και πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσέφεραν τη βοήθειά τους στο Δήμο Αθηναίων με εργαζομένους και οχήματα, ενόψει των δύσκολων συνθηκών που έφερε η «Μήδεια».

Το να ζητάς βοήθεια για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις ενός καιρικού φαινομένου είναι λογικό και καθόλα σεβαστό.

Πρέπει όμως πρώτα να έχεις πάρει όλα τα μέτρα προστασίας, και να έχεις εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο αντιμετώπισης, που σου δίνει το θεσμικό πλαίσιο. Και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν τα στερείς από αυτούς που τα έχουν και τα χρειάζονται.

Αυτά βέβαια, είναι μάλλον λεπτομέρειες για τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Τη δουλειά μας να κάνουμε όπως-όπως, για να μην τσαλακωθεί το επικοινωνιακό μας προφίλ.

Οι τοπικοί μας διοικούντες όμως, τι έχουν να πουν;

Ο Περιφερειάρχης φαντάζομαι θα κληθεί από την αντιπολίτευση να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κλήθηκε χθες να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτησή μου σχετικά με την ευθύνη προστασίας και ασφάλειας κυρίως των εργαζομένων που μετέβησαν στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και των οχημάτων που είναι περιουσία των Δημοτών μας. Αφού είπε τα αυτονόητα περί συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, τα οποία όλοι ενστερνιζόμαστε, απάντησε πως «αναλαμβάνει την ευθύνη«! Η πολιτική ευθύνη του ανήκει και ορθώς την αναλαμβάνει. Ένας Δήμαρχος όμως είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί και να αποφασίζει σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Ναι, είναι αλήθεια ότι χρειάζεται σε έκτακτες περιπτώσεις να υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητες μας στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας που στόχο έχει τη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας. Όχι όμως να αφήνουμε απροστάτευτους εργαζομένους και δημόσια περιουσία, για να σώσουμε τη φήμη των πολιτικών μας φίλων. Ο Δήμος, ο κάθε Δήμος, η Περιφέρεια, αλλά και το Κράτος ΔΕΝ είναι «κτήμα», ούτε τσιφλίκι κανενός για να τη διαχειρίζεται όπως αυτός νομίζει, χωρίς κανόνες και έξω από τα όρια της νομιμότητας.

Για την Δημοτική Παράταξη

“ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”

Νίκος Σταυρογιάννης

Πρώην Δήμαρχος Λαμιέων

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.