Με χημικά και συλλήψεις αντιμετωπίστηκαν οι αγρότες στο μπλόκο της Ανθήλης από τις δυνάμεις καταστολής (φωτορεπορτάζ & βίντεο)

Την ένταση και την καταστολή φαίνεται να επιλέγει η τρικομματική κυβέρνηση  για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.

Σήμερα οι αγρότες της Φθιώτιδας είχαν δώσει ραντεβού στην Εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης. Η συγκέντρωση των αγροτών  ήταν μαζική και ειρηνική  και είχε τη συμπαράσταση τοπικών φορέων. Συμμετείχαν αγρότες από όλα τα μπλόκα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.  Η παρουσία των ματ στο χώρο της συγκέντρωσης ήταν πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα  και η συμπεριφορά τους προκλητική.

Οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν για μια ώρα, την εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης έξω από την Λαμία και  δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ματ που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές  και   ρίψη χημικών από τις δυνάμεις καταστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης,  Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και  μερικοί αγρότες.

 Έγιναν γύρω στις 12 προσαγωγές αγροτών μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Δ. Δημογιάννη στην Αστυνομική Δ/νση Λαμίας οι οποίες  μετατράπηκαν σε συλλήψεις!

  Οργή επικρατεί  μεταξύ των αγροτών της περιοχής  για την   προσπάθεια τρομοκράτησης  τους από τις δυνάμεις καταστολής, τη χρήση  βίας και χημικών αδιακρίτως  ενάντια σε ηλικιωμένους και γυναίκες και τις συλλήψεις του Προέδρου του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ και των συναδέλφων τους.  Αυτή τη στιγμή οι αγρότες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

photo 030photo 036photo 029photo 009

photo 039

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.