Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε η τροπολογία που βάζει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ- Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με 159 «ναι» και 139 «όχι» η πραξικοπηματική τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση διώχνει τους εργαζόμενους και βάζει «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ.

  Η τροπολογία ψηφίστηκε  παρά την αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου που την περασμένη Τρίτη αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ της προσωρινής διαταγής, με την οποία και οι 850 εργαζόμενοι μένουν στις θέσεις τους  τουλάχιστον μέχρι τις 28 Ιουνίου. 

Την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ θυελλώδεις ήταν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της μεταλλουργίας που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής.

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-«Ούτε βήμα πίσω! Το έγκλημα δεν θα περάσει!»

Με μια μεγάλη σε όγκο αλλά και διάρκεια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, «κουρέλιασαν» την κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «λουκέτο» στην επιχείρηση και να τους πετάξει στην ανεργία.

Ακούραστα, κάτω από τον καυτό ήλιο της Αθήνας, από τις 11 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, όταν και ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία  οι χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα έγραψαν άλλη μια σελίδα στον ιστορικό αγώνα που δίνεται από τους εργαζόμενους 4 χρόνια τώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η τροπολογία θα μείνει στα χαρτιά, «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!»

Απαίτησαν να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Με συνθήματα, τραγούδια και χορούς, ξεκαθάρισαν πως δεν κάνουν πίσω.

Το χειροκρότημα των διαδηλωτών απέσπασε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι για τη ΛΑΡΚΟ, το οποίο γράφτηκε αυτές τις μέρες που οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στην κατάπτυστη τροπολογία:

Κι ήρθε ο καιρός ο δύσκολος

Όξω να μας πετάξουν

Μα μεις κρατάμε τη φωτιά

Να ρθουν να δοκιμάσουν

Ψηφίστε νομοσχέδια να πάνε στα σκουπίδια

εμείς σας λέμε κύριοι…. δικό σας!

«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μιλώντας στο τέλος της πολύωρης διαδήλωσης.

«Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση», διαμήνυσε επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους. «Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη» τόνισε.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.