Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα «Για να μην περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ»

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αντάμωσαν με τους εργαζόμενους της Αττικής διατρανώνοντας πως «Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας».

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες και τα παιδιά τους, μαζί με τους συναδέλφους πλημμύρισαν ξανά το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματα και την οργή τους.

Το σύνθημα «Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη» ακούστηκε δυνατά στο Σύνταγμα.

Συγκινητική ήταν και αυτή τη φορά οι παρουσία των μαθητών της Λοκρίδας, τα παιδιά των εργατών της ΛΑΡΚΟ, που στέκονται στο πλευρό των γονιών και βροντοφώναζουν «Έχουμε φωνή και είναι δυνατή, εμείς θα την κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, μαθαίνει από τη ΛΑΡΚΟ να ζει και να νικά». 

Παναγιώτης Πολίτης: Τη μπαρουτιά που έριξαν δεσμευόμαστε ότι θα τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε – Ο αγώνας δεν έχει κριθεί

«Αδέρφια, μετά από 40 μέρες ξανανταμώνουμε εδώ, όλοι μαζί, και τους δίνουμε την απάντηση ότι έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε» τόνισε στη συγκλονιστική του ομιλία στο Σύνταγμα ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. 

«Η μπαρουτιά που έριξε στις οικογένειες μας δεσμευόμαστε να τη στείλουμε πίσω, δεν πειθαρχούμε, ο αγώνας δεν έχει κριθεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε «στις 13 Μαΐου μπαίνει το δίλημμα που το έχουμε απορρίψει: Ή να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας, τα χωριά μας, τα μάρμαρα στα νεκροταφεία μας, τους δικούς μας ή να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Επιλέγουμε το δεύτερο. Θα κερδίσουμε».

Ακόμη ανέδειξε τις ασύλληπτες παλινωδίες της κυβέρνησης, που αρχικά κορόιδευε τους εργάτες πως οι «επενδυτές» τους θέλουν και την Παρασκευή έφτασε στο σημείο να λέει πως «δεν υπάρχει επενδυτής», ενώ κάλεσε σε μαζική κινητοποίηση το Σάββατο, στις 6 μ.μ., στη Χαλκίδα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού. 

Πηγή: https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/363873/me-aima-kai-idrota-denoyme-atsali-tha-toys-stamatisoyme-me-enotita-kai

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment