ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Συνεργασία, σύνθεση και δημιουργία το νέο αυτοδιοικητικό πεδίο στον Δήμο Λαμιέων

Τη συμμετοχή στη Διοίκηση του Δήμου  αποφάσισε μετά από Γενική συνέλευση των μελών της η παράταξη  «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», η οποία εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων  με τον επικεφαλής Παναγιώτη Στασινό, τον Νίκο Πάπουτσα και το Γιώργο Παπανικολάου.

Η συνεργασία αναμένεται να εκφραστεί και στον ορισμό  των αντιδημάρχων την επόμενη εβδομάδα όπου σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Παναγιωτης Στασινός θα προταθεί για τη θέση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής.

Η απόφαση πάρθηκε με ευρεία πλειοψηφία  παρά τις επι μέρους επιφυλάξεις . Οπως τονίζεται στην ανακοινωση, «παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας καταβολές με την παράταξη του Δημάρχου Κου Ευθυμίου Καραΐσκου αποφασίσαμε, με καθαρό αυτοδιοικητικό σκεπτικό, να συμβάλουμε θετικά από την πλευρά μας με την συμμετοχή στην διοίκηση του Δήμου, βάζοντας τα θεμέλια σε ένα νέο αυτοδιοικητικό πολιτισμό στη πορεία του τόπου μας»  ενώ ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική ομάδα » θα διατηρήσει την  αυτοτέλεια της, το διακριτο της ρόλο και το δικαιωμα ελεύθερης έκφρασης  με προτάσεις και θέσεις «.

Δείτε αναλυτικά την  ανακοίνωση

Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο μετά από τον ουσιαστικό ρόλο που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαΐου και έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μέσα στο καινούργιο περιβάλλον που δημιούργησε ο νόμος Κλεισθένης Ι με την απλή αναλογική, θεωρούμε πως

είναι δημοκρατική έκφραση της λαϊκής εντολής η συνεργασία και διαβούλευση μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αν βρεθούν εκείνα τα σημεία σύγκλισης και συμφωνίας που θα βοηθήσουν στην χρηστή διοίκηση και θα έχουν αντίκτυπο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Έτσι μετά από σχετικές συζητήσεις με την νέα Δημοτική Αρχή και μετά από αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων δηλώνουμε πως παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας καταβολές με την παράταξη του Δημάρχου Κου Ευθυμίου Καραΐσκου αποφασίσαμε, με καθαρό αυτοδιοικητικό σκεπτικό, να συμβάλουμε θετικά από την πλευρά μας με την συμμετοχή στην διοίκηση του Δήμου, βάζοντας τα θεμέλια σε ένα νέο αυτοδιοικητικό πολιτισμό στη πορεία του τόπου μας.

Όλες οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα αμοιβαίας ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού καθώς και με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο του τόπου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει απέναντι στα μεγάλα ζητήματα ο Δήμος Λαμιέων.

Ως συνδυασμός και ως δημοτική ομάδα διατηρούμε ξεκάθαρα την αυτοτέλειά μας, τον διακριτό ρόλο μας καθώς και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης με προτάσεις και θέσεις, συμβάλλοντας δημιουργικά στη λήψη ορθών-προοδευτικών αποφάσεων, προς όφελος του τόπου μας.

Παράλληλα υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα και έξω από θεσμικά όργανα, ώστε να υπηρετήσουμε τις αρχές μας με πνεύμα σύνθεσης και δημιουργίας.

Πλέον, εναπόκειται σε όλους όσοι εμπλεκόμαστε στο συγκεκριμένο εγχείρημα να αποδείξουμε εμπράκτως ότι η αυτοδιοικητική περίοδος που ξεκινά μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας-άλλης εποχής για την Λαμία, όπου οι συνεργασίες, οι συμφωνίες και οι συναινέσεις δεν θα προκύπτουν αναγκαστικά εξαιτίας κάποιας εγκυκλίου αλλά θα σχηματίζονται οικειοθελώς, πάνω σε στέρεες βάσεις με κοινές προγραμματικές θέσεις εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, προτάσσοντας κυρίως τα συμφέροντα των δημοτών μας.

lamiastokentro.blogspot.com- lamiastokentro@gmail.com

6392837696-6972313570

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.