Λαμία: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο από το ΕΚΠΕΦ (ΦΩΤΟ)

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουνίου στην πλατεία Διάκου στη Λαμία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Φθιώτιδας ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και  επίδοση ψηφίσματος στην Περιφέρεια Φθιώτιδας.

Στην ανακοίνωση του το ΕΚΠΕΦ αναφέρει : «Μετά από δέκα χρόνια μνημονιακής εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση όφειλε να διορθώσει το νομοθετικό πλαίσιο με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να επιστρέψει στους εργαζόμενους τα εργασιακά δικαιώματα που εκμηδενίστηκαν κατά την μαύρη μνημονιακή δεκαετία και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Αντί αυτού, η κυβέρνηση προχωράει στη ψήφιση ενός κατάπτυστου, νεοφιλελεύθερου εργασιακού νομοσχεδίου, που έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει την αγορά εργασίας, τη συλλογική αυτονομία αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.Ε.Φ, απορρίπτει με τον πιο κατηγορικό τρόπο τις μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συνδικαλιστικής δράσης. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στην κατάργηση του οκτάωρου, στις απλήρωτες υπερωρίες, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στην απελευθέρωση των απολύσεων και στην αποδυνάμωση των εργατικών μας σωματείων. 

Απεργούμε, Αντιδρούμε & Απαιτούμε από την κυβέρνηση την απόσυρση όλων των αντεργατικών άρθρων του νομοσχεδίου. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την εργατική τάξη όρθια. Κι αυτό θα γίνει μόνο με κατοχυρωμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με προστασία και ενίσχυση τόσο των δικαιωμάτων όσο και του εισοδήματος των εργαζόμενων».

Κατόπιν των παραπάνω το ΕΚΠΕΦ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και όλη την κοινωνία του Νομού Φθιώτιδας σε καθολική και δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο απέναντι στη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στην Πλατεία Διάκου, έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Δείτε φωτο από την απεργιακή συγκέντρωση

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.