ΚΚΕ Φθιώτιδας: Η Υγεία του λαού παραμένει ο «μεγάλος ασθενής»

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι της Λαμίας, σας χρειάζεται και είναι δικαίωμά σας ένα αποτελεσματικό νοσοκομείο, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σας για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αυτό έπρεπε να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια!

Είναι υποχρέωση της πολιτείας και όχι χάρισμα κάποιων καλών και επιδέξιων πολιτικών. Ήταν και είναι υποχρέωση τους. Δεν τους χρωστάει κανένας χάρη.

Το Νοσοκομείο Λαμίας όμως βρίσκεται πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής.

Δεν μπορεί να θεωρείται πρόοδος ο καινούργιος αξονικός τομογράφος, που έπρεπε να είχε αντικατασταθεί πολλά χρόνια πριν και κοσμογονική εξέλιξη ο μαγνητικός τομογράφος, που απλά εξαγγέλλεται.

Είναι τραγικό να προπαγανδίζεται ως μεγάλο βήμα ο διορισμός κάποιων επικουρικών γιατρών και λίγων νοσηλευτών, όταν, χρόνια τώρα, η έλλειψη προσωπικού και οι συχνές διακομιδές σε Λάρισα και Αθήνα ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά του νοσοκομείου Λαμίας.

Είναι ξεκάθαρο, η ολοκληρωμένη και καλή λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας καθυστέρησε και καθυστερεί, με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Όλοι τους υπακούουν στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδιναν και δίνουν βάρος στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υγείας, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του λαού.

Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούν να διαστρέψουν οι κ. Τσίπρας και Πολάκης, που, εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπεύθυνοι, αφού ήδη 5 χρόνια κυβερνούν τη χώρα. Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα και να εμφανιστούν σαν σωτήρες, όταν :

· Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού, που δεν μπορούν να υποκαταστήσουν οι επικουρικοί και οι εργολαβίες.

· Εξακολουθεί ο λαός της περιοχής να μη βρίσκει γιατρούς κάθε αναγκαίας ειδικότητας στις εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή του.

· Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στον εκσυγχρονισμό, την τακτική και ολοκληρωμένη συντήρηση του κτηρίου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Η προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψη των Τσίπρα – Πολάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τις βαριές τους ευθύνες για την επιβάρυνση του νοσοκομείου από την έλλειψη οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που παρότι εξαγγέλθηκε πολλές φορές περιορίστηκε στην «κοροϊδία» των ΤΟΜΥ, που απλά συνταγογραφούν.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική τους και στον τομέα, της υγείας, που είναι αντιλαϊκή, με σαφή ταξικό προσανατολισμό :

Γιατί θεωρεί την υγεία εμπόρευμα και αξιολογεί τις υπηρεσίες που την παρέχουν με κριτήριο την σχέση κόστους – οφέλους.

ü Γιατί διευκολύνει τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, εξασφαλίζοντας σπάνιες εξετάσεις, γρήγορη και άνετη νοσηλεία σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, ενώ για τους υπόλοιπους διαθέτει τον χρόνια υποβαθμισμένο και συνεχώς υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο τομέα.

ü Γιατί υποχρεώνει φτωχούς ανθρώπους να πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα που χρειάζονται, αν και ακριβοπληρώνουν για χρόνια τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

ü Γιατί βοηθάει να θησαυρίζουν οι επιχειρήσεις παρασκευής φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων και, φυσικά, κάθε επιτήδειος «επενδυτής» στο χώρο της υγείας.

Η ίδια η πολιτική πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πως δεν έχει καμιά σχέση με τον φιλολαϊκό προσανατολισμό, που διακηρύσσει.

Και στον τομέα της υγείας υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της πλουτοκρατίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Ακολουθεί την ίδια πορεία που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους υπόλοιπους μικρότερους διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Απευθυνόμενοι, ως Κ.Κ.Ε, στο λαό της περιοχής τον καλούμε να σκεφθεί την ουσία των προβλημάτων. Να απαιτήσει παλεύοντας :

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Για αποκλειστικά δημόσιο τομέα υγείας που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όποιους τις χρειάζονται.

Για πλήρως στελεχωμένα και σύγχρονα εξοπλισμένα αποτελεσματικά νοσοκομεία, που θα καλύπτουν, εφημερεύοντας, όλες τις ανάγκες των επειγόντων περιστατικών.

Για καλά οργανωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψη, που δεν έχει καμιά σχέση με την κοροϊδία των ΤΟΜΥ.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να ιεραρχήσουν και αυτά τα ζητήματα το μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων που τους απασχολούν.

Να τα θεωρήσουν αφετηρία αγωνιστικής διεκδίκησης όσων δικαιούνται και τους ανήκουν, αλλά και κριτήριο ψήφου σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται….

Η υποστήριξη των ψηφοδελτίων του Κ.Κ.Ε, σε όλες τις κάλπες, αποτελεί μια επιλογή που συμβαδίζει με όσα χρειάζεται ο λαός και στον τομέα της υγείας.

ΚΚΕ

Τ.Ε. Φθιώτιδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.