ΚΕΥΠ Λαμίας: Έφτασαν τα 80 τα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους νεοσύλλεκτους φαντάρους

Ανησυχία στους φαντάρους του κέντρου εκπαιδεύσεως στη Λαμία έχουν σκορπίσει τα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους νεοσυλλέκτους, που έως σήμερα είχαν εκτιναχθεί κοντά στα 80, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΦ.ΣΥΝ, κατά την κατάταξη της Β’ ΕΣΣΟ στα μέσα Μαρτίου στους περίπου χίλιους νεοσύλλεκτους πραγματοποιήθηκαν ράπιντ τέστ και όλοι βγήκαν αρνητικοί, όμως λίγες μέρες αργότερα εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Αρχικά ήταν τέσσερα και αυξάνονταν γεωμετρικά, με συνέπεια την 1η Απριλίου να φτάσουν τους πενήντα ενώ σήμερα έφτασαν τους εβδομήντα εννιά.

Οι περισσότεροι φαντάροι φέρεται να είναι ασυμπτωματικοί, ελάχιστοι εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να επιστρέψουν εντός της ημέρας στο ΚΕΥΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου) της Λαμίας, αφού η κατάστασή τους δεν έχρηζε νοσηλείας.

Για όλα τα κρούσματα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ακολουθούνται τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα, το θέμα έχει αναστατώσει τους στρατεύσιμους με συνέπεια συγγενείς τους να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, το οποίο και προέβη στην παρακάτω  ανάρτηση.

ΚΕΥΠ Λαμίας: πάνω από 80 θετικά κρούσματα-τεράστιες οι ευθύνες Υπουργείου Άμυνας και ΕΟΔΥ

Από συγγενικό πρόσωπο νεοσύλλεκτου λάβαμε την παρακάτω σοβαρή καταγγελία. Το ΥΕΘΑ και η διοίκηση του στρατοπέδου είναι απολύτως υπεύθυνοι για την εξάπλωση των κρουσμάτων σε όλο το ΚΕΥΠ. Με την τακτική που εφαρμόζεται στο ΚΕΥΠ, προεξοφλείται επί της ουσίας ότι θα κολλήσουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι.
Επιστολή καταγγελίας για τα μέτρα προστασίας και την έξαρση του κορονοϊού στο ΚΕΥΠ Λαμίας
Την τελευταία εβδομάδα, στο Κέντρο Υποδοχής της Λαμίας έχει σημειωθεί έξαρση διάδοσης του κορονοϊού εξαιτίας της απολύτως ανεπαρκούς διαχείρισης της κατάστασης από τη διοίκηση του στρατοπέδου και τον ΕΟΔΥ.
Τη προηγούμενη Δευτέρα, και ενώ οι φαντάροι έμπαιναν στην 3η εβδομάδα εκπαίδευσης τους, άρχισαν να γίνονται λίγες δεκάδες rapid τεστ, αφού πλέον οι φαντάροι που είχαν εμφανίσει συμπτώματα και είχαν βρεθεί θετικοί στον ιο ήταν πάρα πολλοί για να περάσουν απαρατήρητοι ή να χαρακτηριστούν μεμονωμένα περιστατικά.
Ο βαθμός θετικότητας ήταν εξαιρετικά υψηλός και οι φαντάροι διαχωρίστηκαν σε 3 ομάδες:
τους «θετικούς», τις «επαφές» και τους «καθαρούς».
Την επόμενη μέρα έγιναν ξανά rapid test (καμία πρόθεση να γίνουν μοριακά) και πλέον αποκαλύφθηκε ότι η διασπορά ήταν εκτεταμένη και σχεδόν 1 στους 6 φαντάρους ήταν θετικοί.
Πλέον, οι φαντάροι χωρίστηκαν σε 2 μόνο ομάδες: σε όσους βγήκαν θετικοί σε rapid test και στους υπόλοιπους («επαφές»).
Όμως αρκετοί φαντάροι αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε θάλαμο στον οποίο το προηγούμενο βράδυ είχαν κοιμηθεί τα θετικά κρούσματα, χωρίς να μεσολαβήσει κανονική απολύμανση των κρεβατιών.
Παρά την αναξιοπιστία των rapid test, ενημέρωσαν τους φαντάρους ότι θα ξανακάνουν test μετά από 4 μέρες, δηλαδή αφήνουν το περιθώριο να συνεχίζεται η διάδοση του ιού από τους φορείς που δεν είχαν επωάσει ήδη τον ιο και από τα «ψευδώς αρνητικά» κρούσματα.
Οι 4 θάλαμοι των «επαφών» (περίπου 80 άτομα) μοιράζονταν τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, μέχρι και κοινές ντουζιέρες όπου συχνωτίζονται, βγάζοντας αναγκαστικά και τις μάσκες, με αποτέλεσμα η μετάδοση να καλπάζει παρά τα προσχηματικά μέτρα προστασίας.
Τα κρούσματα (τα οποία επίσης έχουν στοιβαχτεί στον ίδιο χώρο, με την οδηγία ότι η χρήση μάσκας είναι περιττή) έχουν ξεπεράσει τα 80 και μοιάζει να είναι αναπόφευκτο να συνεχιστεί η μετάδοση του ιου και στους υπόλοιπους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φαντάροι σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν τη δυνατότητα εξόδου και για να καταταγούν έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό test.
Επομένως, οι μόνοι που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη μετάδοση του ιού είναι οι υπαξιωματικοί και υπαξιωματικοί, ή οι «ομαδάρχες», μέλλοντες δόκιμοι που έχουν μπει σε προηγούμενη σειρά.
Αυτοί μπαινοβγαίνουν κανονικά και δεν παρακολουθούνται με τακτικά rapid test. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι ομαδάρχες, που κοιμούνται στους ίδιους θαλάμους με τους φαντάρους, κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και υποτιμούν πλήρως οποιοδήποτε μέτρο προστασίας, ενώ έχουν ρόλο εξουσίας εντός του θαλάμου.
Φυσικά η μετάδοση θα μπορούσε να περιοριστεί νωρίτερα εάν τα μέτρα προστασίας υπήρχαν και τηρούνταν πραγματικά, και γίνονταν μαζικά test.
Είναι σαφές ότι ο στρατός αντιμετωπίζει τους φαντάρους όπως οι μεγάλοι εργοδότες τους εργαζόμενούς τους: ως αναλώσιμους.
Για άλλη μια φορά τα στρατόπεδα γίνονται εκτροφεία του κορονοϊού, επικίνδυνα για την υγεία ή ακόμα και τη ζωή των φαντάρων.
Απαιτούμε δωρεάν ατομικά μέσα προστασίας, απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία, ενισχυμένη ιατρική παρακολούθηση και τακτικά μοριακά τεστ, άμεσο αποσυνωστισμό του στρατοπέδου, άδεια για όσους φαντάρους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την καραντίνα στο σπίτι τους, σε ασφαλές περιβάλλον για τους ίδιους και τους δικούς τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.