«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ»- Θερμή υποδοχή του Κ. Μητσοτάκη στη Χαλκίδα

Έκλεισε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ  για τη Δευτέρα

Ακόμα μια δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί το τελικό σχέδιο του δικού της χρονοδιαγράμματος, με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την απόλυσή τους στις 12 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι, μετά τη μαζική συγκέντρωση  της Παρασκευής στο Σύνταγμα , έστειλαν άλλο ένα ηχηρό μήνυμα, αυτή τη φορά από τη Χαλκίδα, επιχειρώντας να στήσουν ταυτόχρονα «μπλόκο» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέπτεται την πόλη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας.  

Ο αγώνας των εργαζομένων έχει ένα πρώτο αποτέλεσμα, καθώς έγινε γνωστό πως θα συναντηθούν το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν την αναχώρηση του για την ΄Αγκυρα.

Στην κινητοποίηση της Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα και φορείς από την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση για μια μαχητική κινητοποίηση.

Τα προβλήματα και οι κίνδυνοι

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν τονίσει ότι με την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, «οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από αυτή θα έρθουμε αντιμέτωποι με τα παρακάτω προβλήματα και κινδύνους:

  • Εγκαταστάσεις και υλικά επικίνδυνα να δημιουργήσουν βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης εμβέλειας μένουν αφύλακτα, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση για την καταστολή οποιουδήποτε συμβάντος είναι αδύνατη χωρίς την παρουσία των ειδικευμένων εργαζομένων.
  • Οι κάτοικοι των οικισμών και οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αυτούς, έρχονται αντιμέτωποι με τη διακοπή ηλεκτροδότησης, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση στην υδροδότηση και στους βιολογικούς σταθμούς αυτών είναι αδύνατη χωρίς τους ειδικευμένους εργαζόμενους.
  • Αντιμέτωποι με το πρόβλημα της υδροδότησης έρχονται και οι κάτοικοι του χωριού της Λάρυμνας.
  • Τα ιατρεία στους οικισμούς που εξυπηρετούν εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής κλείνουν.
  • Εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών μας που βρίσκονται σε προγραμματισμένη θεραπεία με το ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους.
  • Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τη διακοπή της εκπαιδευτικής περιόδου, στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο, στην εξεταστική.
  • Η εγκατάλειψη μιας βιομηχανίας πού οι εγκαταστάσεις και τα υλικά που βρίσκονται μέσα σε αυτή έχουν αξία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενεργοποιεί τον κίνδυνο εγκληματικών πράξεων με στόχο την κλοπή.
  • 15.000 φάκελοι προσωπικών δεδομένων μένουν αφύλακτοι.»
  • Πηγή:https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/432456_kato-ta-heria-apo-ti-larko-kai-apo-ti-halkida

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment