Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους αγρότες έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας (Πέμπτη, 25 Νοεμ.)

Σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Λαμίας  προς τους διωκόμενους αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 καλούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας και  η Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Φθι΄΄ωτιδας.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΊ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διώκει τους αγωνιζόμενους αγρότες. Είναι διώξεις με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου σέρνονται στα δικαστήρια ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Γιάννης Μαρούλης και ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Τσολίσος , ενώ εκκρεμούν και άλλα δύο δικαστήρια.

Τους το δηλώνουμε καθαρά πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον κόσμο της Λαμίας στις 10:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια Λαμίας .

-Παλεύουμε άμεσα να σταματήσουν τα αγροτοδικεία να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

-Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός τους δεν θα περάσει.

-Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι συνάδελφοί αγρότες.

Τα αντιλαϊκά χτυπήματα που έχει δώσει και αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση στους εργάτες τους αγρότες στο λαό συνολικά θα πάρουνε απάντηση κάθε μέρα στο δρόμο του αγώνα.

Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους.

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΊ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ

Το κάλεσμα της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Συνάδελφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι,

την Πέμπτη 25 Νοέμβρη ξεκινάνε τα αγροτοδικεία για τις κινητοποιήσεις–μπλόκα του 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς πρόκειται για εκδικητικές διώξεις από την τότε κυβέρνηση, λόγω των πολύ μεγάλων κινητοποιήσεων του 2016 και των σημαντικών κατακτήσεων για την επιβίωσή μας που αποσπάσαμε σε αυτές, όπως το αφορολόγητο.

Προφανώς επίσης πρόκειται για αξιοποίηση των συγκεκριμένων διώξεων από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να μας τρομοκρατήσει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κινητοποιήσεις μας λόγω των τεράστιων πλέον προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες ως συνέπεια της πολιτικής τους.

Τους λέμε ξεκάθαρα οτι δεν τρομοκρατούμαστε. Ίσα ίσα που πεισμώνουμε περισσότερο. Αυτοί φοβούνται τους λαϊκούς αγώνες, γι’ αυτό και τους ποινικοποιούν.

Έχουμε πείρα σαν αγροτικό κίνημα, που λέει πως «ότι έχουμε κερδίσει το κερδίσαμε με οργανωμένους μαζικούς αγώνες» και τώρα που τα μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά, ξέρουμε τι να κάνουμε για να απαιτήσουμε λύσεις. Αυτό ακριβώς φοβούνται και μας σέρνουν στα δικαστήρια.

Την Πέμπτη 25 Νοέμβρη δικάζουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννη Μαρούλη και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Τσολίσο, ενώ ακολουθούν άλλα δύο δικαστήρια με συνολικά εννιά αγωνιστές αγρότες κατηγορούμενους.

Σας καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης την Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στη Λαμία.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγροτικών και λαϊκών αγώνων.

Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές αγωνιστές αγρότες

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment