Η Κυβέρνηση δημοσίευσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βάζοντας μπουρλότο στα σπίτια μας

Στις 13/5 850 οικογένειες Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και 100 των εργολαβιών, συνολικά 950, πηγαίνουμε στο ταμείο Ανεργίας. Μάλιστα για τους 100 των εργολαβιών δεν προβλέπονται ούτε τα προγράμματα Ανεργίας.

Στις 10/5 για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και στις 13/5 για όλους τους υπόλοιπους:

· Δεκάδες συνάδελφοι θα διακόψουν την προγραμματισμένη θεραπεία με το ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο σε σοβαρές ασθένειες.

· Κλείνουν τα ιατρεία των οικισμών, μένουμε χωρίς ασθενοφόρα.

· Εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πρέπει να πουν στον σπιτονοικοκύρη τους, στο φροντιστήριο, στον αθλητικό σωματείο ότι δεν θα πληρωθεί το νοίκι, τα δίδακτρα, η συνδρομή. Οι τράπεζες θα χτυπούν την πόρτα και εμείς δεν θα έχουμε.

· Οι οικισμοί και η ΛΑΡΥΜΝΑ έρχονται αντιμέτωποι με το κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

· Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερήμωση των χωριών μας και την εγκληματικότητα που θα δημιουργήσει η λεία της ΛΑΡΚΟ.

Όχι. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας.

Παίρνουμε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας για να διαφυλάξουμε τις ζωές μας.

Συναγερμός, Έκτακτη Συγκέντρωση Εργαζομένων.

Όλοι και όλες σήμερα 9/5 στις 21.30 στην Πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Αυτοί αποφάσισαν, εμείς δεν πειθαρχούμε.

Αυτό το έγκλημα ενάντια στο λαό της περιοχής, δεν μπορεί να περάσει.

Ο δρόμος της αντίστασης είναι ο μόνος δρόμος για όλο το λαό της Λοκρίδας. Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας μας να είναι μαζικός, ενωτικός, ανυποχώρητος.

Διεκδικούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να μη χάσουμε τη δουλειά και τα σπίτια μας, να μην κυριαρχήσει η φτώχεια και ανέχεια για όλους μας, να μη μαραζώσει ο τόπος μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρης της περιοχής, να εκφράσει την αγωνιστική του αντίθεση στο έγκλημα της κυβέρνησης, που οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7μμ στο Σύνταγμα και την προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6μμ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment